2015-07-06 20:16

2015-07-06 22:52

Asylboenden brister i elsäkerhet

GRANSKNING

Ungefär hälften av landets asylboenden har brister i elsäkerheten, visar en granskning av Elsäkerhetsverket.

– Det är vägguttag som saknar kapslingar, kåpor och liknande som är trasiga skyddsjordade vägguttag som saknar skyddsjordsledare säger Göran Olsson, elinspektör på Elsäkerhetsmyndigheten till Radio Värmland.

Av de 42 boenden som Elsäkerhetsverket hittills kontrollerat har det blivit anmärkningar i mer än vartannat fall. Totalt ska 60 asylboenden kontrolleras, men siffrorna ser alltså såhär långt inte särskilt ljusa ut.

– Inom de närmaste veckorna är bristerna åtgärdade och oftast redan samma vecka i princip, för de är ju rädda om de människorna som vistas i de lokalerna som de använder för de här boendena, säger Göran Olsson till Radio Värmland.

Ungefär hälften av landets asylboenden har brister i elsäkerheten, visar en granskning av Elsäkerhetsverket.

– Det är vägguttag som saknar kapslingar, kåpor och liknande som är trasiga skyddsjordade vägguttag som saknar skyddsjordsledare säger Göran Olsson, elinspektör på Elsäkerhetsmyndigheten till Radio Värmland.

Av de 42 boenden som Elsäkerhetsverket hittills kontrollerat har det blivit anmärkningar i mer än vartannat fall. Totalt ska 60 asylboenden kontrolleras, men siffrorna ser alltså såhär långt inte särskilt ljusa ut.

– Inom de närmaste veckorna är bristerna åtgärdade och oftast redan samma vecka i princip, för de är ju rädda om de människorna som vistas i de lokalerna som de använder för de här boendena, säger Göran Olsson till Radio Värmland.

  • Oskar Nyström