2015-06-30 11:13

2015-06-30 11:15

Ny rapport visar: klimatet en iskall nyhet

Värmland

I en ny rapport visar Retriever att det skrivs allt mindre om klimatet. Värmland blir bättre på att rapportera, men är dåliga i jämförelse med andra län.

Svenska medier skriver allt mindre om klimatet, visar en ny undersökning från Retriver. Studien "Varmare klimat - iskall nyhet?" bygger på 217.000 artiklar och presenteras i Almedalen idag.

Värmlands-tidningarna kom på 15:e plats i antalet artiklar som behandlar ämnet. Under förra året skrevs 846 artiklar på ämnet, en ökning med 128 artiklar från året innan.

- Sjävklart säger inte mängden artiklar allt om hur klimatrapporteringen ser ut, men det är en fingervisning om hur levande diskussionen är i länet. Jag hoppas att ökningen av antalet artiklar under 2014 bara var början, att klimatfrågor snart blir ett självklart inslag i mediebilden i Värmland. säger Henrik Brundin, senior advisor på Vi-skogen.

Andra slutsatser i rapporten är att politiker har dominerat rapporteringen sedan 2005 och sätter agendan i en tredjedel av artiklarna. Rapporten visar också att ordet vill  är betydligt vanligare än ska i klimatsammanhang.  

 

Svenska medier skriver allt mindre om klimatet, visar en ny undersökning från Retriver. Studien "Varmare klimat - iskall nyhet?" bygger på 217.000 artiklar och presenteras i Almedalen idag.

Värmlands-tidningarna kom på 15:e plats i antalet artiklar som behandlar ämnet. Under förra året skrevs 846 artiklar på ämnet, en ökning med 128 artiklar från året innan.

- Sjävklart säger inte mängden artiklar allt om hur klimatrapporteringen ser ut, men det är en fingervisning om hur levande diskussionen är i länet. Jag hoppas att ökningen av antalet artiklar under 2014 bara var början, att klimatfrågor snart blir ett självklart inslag i mediebilden i Värmland. säger Henrik Brundin, senior advisor på Vi-skogen.

Andra slutsatser i rapporten är att politiker har dominerat rapporteringen sedan 2005 och sätter agendan i en tredjedel av artiklarna. Rapporten visar också att ordet vill  är betydligt vanligare än ska i klimatsammanhang.