2015-06-15 10:51

2015-06-15 10:51

Surfa snabbare på tåget

VÄRMLAND

Snabbare surfmöjligheter ska locka ännu fler resenärer att välja tåget mellan Karlstad och Göteborg. Nu lanseras det som kallas för världens snabbaste internet ombord på regionaltågen på sträckan.

– Med världens snabbaste mobila system för internet kan resenärerna utnyttja tiden ombord effektivare. Vi hoppas att fler ställer bilen och väljer det betydligt miljövänligare tåget, säger Anders Larsson, affärschef på SJ.

Tågen har från och med nu snabbast möjliga surf genom att kapaciteten från flera olika mobiloperatörer aggregerats samtidigt. Tekniken är redan nu anpassad för att klara nästa generation av mobil utveckling. Totalt har fyra tåg utrustats för att ge resenärerna bättre uppkoppling.

– Den tekniska uppgraderingen innebär att tågen nu får tillgång till snabbast möjliga surf, givet förutsättningarna på sträckan, säger Anders Larsson.

En kundundersökning som SJ gjort visar att tillgång till internet värderas mycket högt bland resenärerna.

SJ genomför sin satsning på snabbare internet i samarbete med Västtrafik och Värmlandstrafik.

– Vi har haft gratis internet i många år ombord på våra övriga tåglinjer och det har varit väldigt uppskattat. Nu får vi ytterligare en förbättring för våra resenärer, säger Per Sidetun, tågtrafikchef på Värmlandstrafik.

– Snabb surf ombord är en väldigt bra tjänst, inte minst för pendlare och affärsresenärer. Med en bra uppkoppling kan man utnyttja restiden till att arbeta effektivare ombord, säger Jarl Samuelsson, tågansvarig på Västtrafik.

– Med världens snabbaste mobila system för internet kan resenärerna utnyttja tiden ombord effektivare. Vi hoppas att fler ställer bilen och väljer det betydligt miljövänligare tåget, säger Anders Larsson, affärschef på SJ.

Tågen har från och med nu snabbast möjliga surf genom att kapaciteten från flera olika mobiloperatörer aggregerats samtidigt. Tekniken är redan nu anpassad för att klara nästa generation av mobil utveckling. Totalt har fyra tåg utrustats för att ge resenärerna bättre uppkoppling.

– Den tekniska uppgraderingen innebär att tågen nu får tillgång till snabbast möjliga surf, givet förutsättningarna på sträckan, säger Anders Larsson.

En kundundersökning som SJ gjort visar att tillgång till internet värderas mycket högt bland resenärerna.

SJ genomför sin satsning på snabbare internet i samarbete med Västtrafik och Värmlandstrafik.

– Vi har haft gratis internet i många år ombord på våra övriga tåglinjer och det har varit väldigt uppskattat. Nu får vi ytterligare en förbättring för våra resenärer, säger Per Sidetun, tågtrafikchef på Värmlandstrafik.

– Snabb surf ombord är en väldigt bra tjänst, inte minst för pendlare och affärsresenärer. Med en bra uppkoppling kan man utnyttja restiden till att arbeta effektivare ombord, säger Jarl Samuelsson, tågansvarig på Västtrafik.