2015-06-05 09:51

2015-06-05 09:51

Bojkott mot ny vargkommitté

ROVDJUR

Regeringens nya vargkommitté lockar inte intresseorganisationerna. Svenska jägareförbundet, Jägarnas riksförbund, LRF, Svenska samernas rksförbund och Föreningen Sveriges fäbodbrukare har gemensamt beslutat att inte delta i kommittén.

Anledningen är att de tycker att kommittén är onödig.

– Det finns mer att önska, men nuvarande system är en bra grund och måste få ta tid. Vi behöver inga nya utredningar, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

Vi är inte beredda på att börja om från början med vargförvaltningen. De planer som regeringen aviserat leder inte framåt. Därför säger vi nej, säger Torbjörn Lövbom ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd.

Anledningen är att de tycker att kommittén är onödig.

– Det finns mer att önska, men nuvarande system är en bra grund och måste få ta tid. Vi behöver inga nya utredningar, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

Vi är inte beredda på att börja om från början med vargförvaltningen. De planer som regeringen aviserat leder inte framåt. Därför säger vi nej, säger Torbjörn Lövbom ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd.