2015-05-25 17:16

2015-05-25 17:32

Kvinna åtalas för brösthugg med kniv

VÅLBERG: Högg man med brevkniv

Den 26-åriga kvinnan som ska ha knivskurit en man i Vålberg i januari har åtalats för grov misshandel.

Det var en tisdagskväll, den 27 januari, som polisen kallades till en lägenhet i Vålberg. Där fanns den 26-åriga kvinnan och en bekant till henne, som var knivskuren. Mannens skador bedömdes som allvarliga, och han fördes med ambulans till Centralsjukhuset.

Kvinnan, som slog larm, anhölls under kvällen. Redan när polisen kom ska hon ha berättat att de blivit osams, och att hon skurit mannen med en brevsprättarkniv i bröstet.

Utredningen rubricerades snabbt om från mordförsök till grov misshandel, och anhållandet hävdes den 30 januari.

På måndagen åtalades hon för grov misshandel. Åklagare Tyko Gullmå gör gällande att det handlar om ett grovt brott eftersom det skett med kniv och fara för allvarlig kroppskada förelegat samt att kvinnan ska ha visat särskild hänsynslöshet och råhet.

 

 

Det var en tisdagskväll, den 27 januari, som polisen kallades till en lägenhet i Vålberg. Där fanns den 26-åriga kvinnan och en bekant till henne, som var knivskuren. Mannens skador bedömdes som allvarliga, och han fördes med ambulans till Centralsjukhuset.

Kvinnan, som slog larm, anhölls under kvällen. Redan när polisen kom ska hon ha berättat att de blivit osams, och att hon skurit mannen med en brevsprättarkniv i bröstet.

Utredningen rubricerades snabbt om från mordförsök till grov misshandel, och anhållandet hävdes den 30 januari.

På måndagen åtalades hon för grov misshandel. Åklagare Tyko Gullmå gör gällande att det handlar om ett grovt brott eftersom det skett med kniv och fara för allvarlig kroppskada förelegat samt att kvinnan ska ha visat särskild hänsynslöshet och råhet.