2015-05-16 06:00

2015-05-16 06:00

Låt din odlingsglädje bära frukt

ARVIKA/EDA/ÅRJÄNG/SÄFFLE: Dags att anmäla sig till årets trädgårdstävling

Nu är det dags att anmäla sig till trädgårdstävlingen. I år har alla som gillar att odla och bor i Arvika, Eda, Årjäng och Säffle kommuner chansen att delta.

Om man har en stor eller liten trädgård och vad man odlar spelar ingen roll.

– Det är lika värdefullt med grönsaker som med blommor. Det handlar mer om den idé man har i trädgården än att det måste vara en speciell inriktning. Många kanske tror att ”jag har ju inte speciellt mycket blommor”, men det kan ju vara så att man har väldigt mycket odlingar ändå. Det handlar om odlandet och trädgårdsintresset, säger trädgårdskonsulent Per Brunström på Hushållningssällskapet.

Veckan före midsommar kommer han och kollegan Tord Näslund att åka runt till deltagarna och utse de fem finalisterna som i slutet av augusti får ett besök av juryn.

Området går från zon två upp till zon fem.

– Det brukar vara ett väldigt intressant område just för att det är en väldig spännvidd klimatmässigt, med Vänerkusten i söder och de djupa skogarna i nordväst, säger Per Brunström. Det är också den region i Värmland med flest livaktiga trädgårdsföreningar. Det finns hela fyra stycken!

Tävlingen är ett samarbete mellan NWT, Hushållningssällskapet och 4H och arrangeras i år för 48:e gången. Anmäl dig själv eller någon annan senast den 9 juni. Välkomna!

Om man har en stor eller liten trädgård och vad man odlar spelar ingen roll.

– Det är lika värdefullt med grönsaker som med blommor. Det handlar mer om den idé man har i trädgården än att det måste vara en speciell inriktning. Många kanske tror att ”jag har ju inte speciellt mycket blommor”, men det kan ju vara så att man har väldigt mycket odlingar ändå. Det handlar om odlandet och trädgårdsintresset, säger trädgårdskonsulent Per Brunström på Hushållningssällskapet.

Veckan före midsommar kommer han och kollegan Tord Näslund att åka runt till deltagarna och utse de fem finalisterna som i slutet av augusti får ett besök av juryn.

Området går från zon två upp till zon fem.

– Det brukar vara ett väldigt intressant område just för att det är en väldig spännvidd klimatmässigt, med Vänerkusten i söder och de djupa skogarna i nordväst, säger Per Brunström. Det är också den region i Värmland med flest livaktiga trädgårdsföreningar. Det finns hela fyra stycken!

Tävlingen är ett samarbete mellan NWT, Hushållningssällskapet och 4H och arrangeras i år för 48:e gången. Anmäl dig själv eller någon annan senast den 9 juni. Välkomna!