2015-05-11 08:39

2015-05-11 08:40

Svenskarnas parti lägger ner

VÄRMLAND

Det nynazistiska partiet Svenskarnas parti lägger ned sin verksamhet. Det meddelar de via sin hemsida.

Sveriges radios Ekot Ekot har också fått bekräftelse från partiledaren Stefan Jacobsson.

Partiet skriver i en lång text på sin hemsida att dess syfte - "att samla den seriösa politiska oppositionen utanför SD" - har lyckats, men att man trots att sympatierna funnits för partiet inte har lyckats rekrytera politiska företrädare till partiet.

Svenskarnas parti kandiderade ju i två värmländska kommuner i valet 2014 men hade inte några större framgångar. I Forshaga fick partiet 0,3 procent och i Karlstad blev det 0,1 procent. Partiet kandiderade också i Karlskoga och landade även där på 0,1 procent.

Enligt partiet har detta en naturlig förklaring i "den utsatta position det innebär att arbeta öppet i ett rakryggat nationalistiskt parti".

 

 

Sveriges radios Ekot Ekot har också fått bekräftelse från partiledaren Stefan Jacobsson.

Partiet skriver i en lång text på sin hemsida att dess syfte - "att samla den seriösa politiska oppositionen utanför SD" - har lyckats, men att man trots att sympatierna funnits för partiet inte har lyckats rekrytera politiska företrädare till partiet.

Svenskarnas parti kandiderade ju i två värmländska kommuner i valet 2014 men hade inte några större framgångar. I Forshaga fick partiet 0,3 procent och i Karlstad blev det 0,1 procent. Partiet kandiderade också i Karlskoga och landade även där på 0,1 procent.

Enligt partiet har detta en naturlig förklaring i "den utsatta position det innebär att arbeta öppet i ett rakryggat nationalistiskt parti".