2015-04-13 11:35

2015-04-13 13:12

Fjärdeklassare samlade in nio ton batterier

VÄRMLANDForshagaklass bäst i Värmland

Det blev klass 4 på Lärcenter Forshaga som blev länsvinnare i tävlingen Batterijakten som pågick mellan den 5 och 25 mars.

Tävlingen anordnades för andra året i rad för Sveriges fjärdeklassare. Tävlingen går ut på att samla in så många förbrukade hushållsbatterier som möjligt. 1 139 elever från 53 värmländska klasser deltog och samlade totalt in 10 047,5 kg förbrukade batterier. Klass 4 på Lärcenter Forshaga från Forshaga samlade in flest förbrukade batterier, 31,7 kg/elev, och är därmed länsvinnare i Värmlands län.

Slog rekord

Initiativtagare till Batterijakten är Håll Sverige Rent, VARTA och Clas Ohlson. Förra året deltog 932 elever från 50 klasser från Värmlands län som tillsammans samlade in 9 205 kg batterier. Värmlands batterihjältar hjälpte i år till att slå Batterijaktens rekord – hela 287 ton förbrukade batterier samlade landets fjärdeklassare in totalt.

Stort engagemang

– Engagemanget har i år varit större än vi vågat hoppats på. Det är en otrolig insats av Värmlands fjärdeklassare som tillsammans har hjälpt till att slå förra årets rekord. Vi hoppas att Batterijakten bidrar till ökat miljöengagemang bland eleverna, lärarna och föräldrarna även efter tävlingen, säger Joakim Brodahl, verksamhetsansvarig på Håll Sverige Rent.

Tävlingen anordnades för andra året i rad för Sveriges fjärdeklassare. Tävlingen går ut på att samla in så många förbrukade hushållsbatterier som möjligt. 1 139 elever från 53 värmländska klasser deltog och samlade totalt in 10 047,5 kg förbrukade batterier. Klass 4 på Lärcenter Forshaga från Forshaga samlade in flest förbrukade batterier, 31,7 kg/elev, och är därmed länsvinnare i Värmlands län.

Slog rekord

Initiativtagare till Batterijakten är Håll Sverige Rent, VARTA och Clas Ohlson. Förra året deltog 932 elever från 50 klasser från Värmlands län som tillsammans samlade in 9 205 kg batterier. Värmlands batterihjältar hjälpte i år till att slå Batterijaktens rekord – hela 287 ton förbrukade batterier samlade landets fjärdeklassare in totalt.

Stort engagemang

– Engagemanget har i år varit större än vi vågat hoppats på. Det är en otrolig insats av Värmlands fjärdeklassare som tillsammans har hjälpt till att slå förra årets rekord. Vi hoppas att Batterijakten bidrar till ökat miljöengagemang bland eleverna, lärarna och föräldrarna även efter tävlingen, säger Joakim Brodahl, verksamhetsansvarig på Håll Sverige Rent.

De fem bästa klasserna i Värmland
1. Klass 4 Lärcenter Forshaga31,7 kg/elev
2. Klass 4A, Strandvägsskolan, Filipstad26,3 kg/elev
3. Klass 4, Glava skola22,4 kg/elev
4. Klass 4A, Hultsbergsskolan, Karlstad21,4 kg/elev
5. Klass 4, Svensby skola, V:a Ämtervik18,7 kg/elev