2015-04-07 12:46

2015-04-08 06:14

Stora förseningar i tågtrafiken

VÄRMLAND/STOCKHOLM

(UPPDATERAD 18.05) Det har under tisdagen varit stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Älvsjö i båda riktningar. Det påverkar även resande till och från Karlstad.

Det är enligt Trafikverket ett problem med strömförsörjningen efter att en kontaktledning har blivit nedriven vid Årstaberg och i nuläget finns det ingen prognos för när felet kan vara definitivt avhjälpt.

Vid 18-tiden rapporterade Trafikverket att det är fortsatta störningar i tågtrafiken att vänta under resten av trafikdygnet, vilket drabbar fjärrtåg på sträckor Stockholm C - Eskilstuna/Hallsberg/Göteborg/Karlstad/Norrköping/Malmö samt SL pendeltåg på linjen Uppsala/Märsta-Södertälje c och Bålsta - Västerhaninge/Nynäshamn.

Enligt Trafikverket medför reparationsarbeten med Årstabron trängsel på sträckan vilket gör att det kan ta ännu längre tid att återställa tågtrafiken till normalt läge.

– Det står en massa tåg och väntar och det är ett spår där det ska gå tåg åt båda hållen. Det kommer att ta tid även fortsättningsvis, sa Katarina Wolffram vid Trafikverket till Nyhetsbyrån TT på tisdagseftermiddagen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Aspen, Aspedalen, Stockholm C, D egerfors, Falköping, Floby, Floda, Göteborg, Gårdsjö, Hallsberg, Herrljunga, Jonsered, Katrineholm, Kristinehamn, Karlstad, Välsviken, Lerum, Laxå, Norsesund, Partille, Skövde, Stenkullen, Stenstorp, Stockholm Södra, Töreboda, Västra Bodarne, Väse, Vårgårda, Vingåker, Årstaberg, Älvsjö.


För mer information gå in på trafikverket.se

Det är enligt Trafikverket ett problem med strömförsörjningen efter att en kontaktledning har blivit nedriven vid Årstaberg och i nuläget finns det ingen prognos för när felet kan vara definitivt avhjälpt.

Vid 18-tiden rapporterade Trafikverket att det är fortsatta störningar i tågtrafiken att vänta under resten av trafikdygnet, vilket drabbar fjärrtåg på sträckor Stockholm C - Eskilstuna/Hallsberg/Göteborg/Karlstad/Norrköping/Malmö samt SL pendeltåg på linjen Uppsala/Märsta-Södertälje c och Bålsta - Västerhaninge/Nynäshamn.

Enligt Trafikverket medför reparationsarbeten med Årstabron trängsel på sträckan vilket gör att det kan ta ännu längre tid att återställa tågtrafiken till normalt läge.

– Det står en massa tåg och väntar och det är ett spår där det ska gå tåg åt båda hållen. Det kommer att ta tid även fortsättningsvis, sa Katarina Wolffram vid Trafikverket till Nyhetsbyrån TT på tisdagseftermiddagen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Aspen, Aspedalen, Stockholm C, D egerfors, Falköping, Floby, Floda, Göteborg, Gårdsjö, Hallsberg, Herrljunga, Jonsered, Katrineholm, Kristinehamn, Karlstad, Välsviken, Lerum, Laxå, Norsesund, Partille, Skövde, Stenkullen, Stenstorp, Stockholm Södra, Töreboda, Västra Bodarne, Väse, Vårgårda, Vingåker, Årstaberg, Älvsjö.


För mer information gå in på trafikverket.se