2015-04-06 15:44

2015-04-06 15:45

Fyra häktade efter långfredagens härjningar

VÄRMLAND: Men resten av påsken har förflutit lugnt

Långfredagen och natten mot påskafton var stökig i Värmland, med flera fall av grov misshandel.

– Annars har det varit en rätt lugn påskhelg, säger Johanna Sachs, som är förundersökningsledare på krimjouren.

På måndagen var det häktningsförhandlingar mot männen som misstänks för brutala misshandelsfall under långfredagsdygnet.

27-åringen som ska ha misshandlat en man med ett samurajsvärd på en ort utanför Karlstad och bussat en hund mot poliserna i samband med gripandet är misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Den misshandlade mannen vårdas på Regionsjukhuset i Örebro för skärskador på händerna. Enligt polisen kan svartsjuka vara ett motiv till misshandeln.

Hunden avlivades på plats sedan polisen avlossat ett skott mot den.

Hoppade på huvudet

En 31-årig man häktades för den grova misshandeln som ska ha skett i en lägenhet i Hagfors natten mot fredag. 31-åringen ska ha sparkat och slagit en annan man, och hoppat på hans huvud och bröstkorg.

34-åringen som misstänks ha misshandlat två personer med en golfklubba i Storfors häktades också, för grov misshandel.

En man i 50-årsåldern som ska ha misshandlat sin flickvän i en lägenhet i Karlstad blev även han häktad för grov misshandel. Han ska ha slagit kvinnan och slängt henne i golvet. Det finns enligt polisen misstankar om att han utsatt samma kvinna för våld även vid andra tillfällen.

Förstörde bilar i Arvika

22-åringen som misstänks för skadegörelse på ett stort antal bilar på Ingesundsvägen i Arvika natt mot lördag häktades för åtta försök till tillgrepp av bil.

Vid tretiden natt mot lördag ska en man ha misshandlats grovt på Djurgårdsvägen i Kristinehamn av flera personer. Mannen ska enligt polisen ha fått djupa skallskador. Ingen person hade gripits för dådet på måndagen. Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som har uppgifter om händelsen.

– Det var mycket på långfredagen, säger Johanna Sachs. Annars har det varit en rätt lugn påskhelg. Det har varit mycket fylla, men inga händelser som sticker ut i övrigt.

Grön laser

En 16-årig pojke är misstänkt för försök till grov misshandel. Han ska ha riktat en grön laserpekare mot ansiktet på en 27-årig man i Säffle. 27-åringen visade polisen vilket fönster laserstrålen kommit från. När polisen gjorde husrannsakan i bostaden påträffades laserpekaren.

Masskrock

På lördagsförmiddagen fördes fem personer till sjukhus med lindrigare skador efter en masskrock i en kortege på E 18 mellan Karlstad och Kristinehamn. Det var två olyckor på sträckan, en där sju bilar var inblandade och en med tre bilar. Kortegen var på väg till en bilsportmässa i Jönköping.

Natt mot söndag greps en 48-årig man i Sunne. Han misstänks ha misshandlat och hotat en kvinna som han har en relation till.

På måndagen var det häktningsförhandlingar mot männen som misstänks för brutala misshandelsfall under långfredagsdygnet.

27-åringen som ska ha misshandlat en man med ett samurajsvärd på en ort utanför Karlstad och bussat en hund mot poliserna i samband med gripandet är misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel. Den misshandlade mannen vårdas på Regionsjukhuset i Örebro för skärskador på händerna. Enligt polisen kan svartsjuka vara ett motiv till misshandeln.

Hunden avlivades på plats sedan polisen avlossat ett skott mot den.

Hoppade på huvudet

En 31-årig man häktades för den grova misshandeln som ska ha skett i en lägenhet i Hagfors natten mot fredag. 31-åringen ska ha sparkat och slagit en annan man, och hoppat på hans huvud och bröstkorg.

34-åringen som misstänks ha misshandlat två personer med en golfklubba i Storfors häktades också, för grov misshandel.

En man i 50-årsåldern som ska ha misshandlat sin flickvän i en lägenhet i Karlstad blev även han häktad för grov misshandel. Han ska ha slagit kvinnan och slängt henne i golvet. Det finns enligt polisen misstankar om att han utsatt samma kvinna för våld även vid andra tillfällen.

Förstörde bilar i Arvika

22-åringen som misstänks för skadegörelse på ett stort antal bilar på Ingesundsvägen i Arvika natt mot lördag häktades för åtta försök till tillgrepp av bil.

Vid tretiden natt mot lördag ska en man ha misshandlats grovt på Djurgårdsvägen i Kristinehamn av flera personer. Mannen ska enligt polisen ha fått djupa skallskador. Ingen person hade gripits för dådet på måndagen. Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som har uppgifter om händelsen.

– Det var mycket på långfredagen, säger Johanna Sachs. Annars har det varit en rätt lugn påskhelg. Det har varit mycket fylla, men inga händelser som sticker ut i övrigt.

Grön laser

En 16-årig pojke är misstänkt för försök till grov misshandel. Han ska ha riktat en grön laserpekare mot ansiktet på en 27-årig man i Säffle. 27-åringen visade polisen vilket fönster laserstrålen kommit från. När polisen gjorde husrannsakan i bostaden påträffades laserpekaren.

Masskrock

På lördagsförmiddagen fördes fem personer till sjukhus med lindrigare skador efter en masskrock i en kortege på E 18 mellan Karlstad och Kristinehamn. Det var två olyckor på sträckan, en där sju bilar var inblandade och en med tre bilar. Kortegen var på väg till en bilsportmässa i Jönköping.

Natt mot söndag greps en 48-årig man i Sunne. Han misstänks ha misshandlat och hotat en kvinna som han har en relation till.