2015-03-27 13:04

2015-03-27 15:52

Vem behöver veta var man får dricka alkohol ute?

HALLÅ DÄR...

...Mattias Lindahl från Sundsvall, som skapat Iphone-appen alkokoll som berättar var i ett 40-tal städer som det är tillåtet att dricka alkohol utomhus. I Värmland finns information om Karlstad och Arvika.

– Ja det är ju frågan. Det jag gjort är ju att paketera samhällsinformation som finns på kommunernas hemsidor. Jag tror att många är omedvetna om de lagar som gäller i de olika städerna.

Hur kom du på idén?

– Jag och några kompisar hade hört talas om någon som inte alls var stökig men som ändå fått böter av polisen för att ha druckit på allmän plats. Jag ville göra informationen om vad som gäller mer tillgänglig.

Är det många som laddat ner appen?

– Den har ju precis kommit ut på Appstore och det är viss fördröjning på statistiken. Första dagen hade jag 18 nedladdningar, men sedan dess har flera tidningar skrivit om den så jag räknar med ett kraftigt uppsving.

Blir du rik på appen?

– Nej, appen är ju gratis och reklamintäkterna är väldigt små. Det är mest en kul grej som jag gjort på fritiden. Appen kommer att uppdateras med information om fler städer allt eftersom.

– Ja det är ju frågan. Det jag gjort är ju att paketera samhällsinformation som finns på kommunernas hemsidor. Jag tror att många är omedvetna om de lagar som gäller i de olika städerna.

Hur kom du på idén?

– Jag och några kompisar hade hört talas om någon som inte alls var stökig men som ändå fått böter av polisen för att ha druckit på allmän plats. Jag ville göra informationen om vad som gäller mer tillgänglig.

Är det många som laddat ner appen?

– Den har ju precis kommit ut på Appstore och det är viss fördröjning på statistiken. Första dagen hade jag 18 nedladdningar, men sedan dess har flera tidningar skrivit om den så jag räknar med ett kraftigt uppsving.

Blir du rik på appen?

– Nej, appen är ju gratis och reklamintäkterna är väldigt små. Det är mest en kul grej som jag gjort på fritiden. Appen kommer att uppdateras med information om fler städer allt eftersom.