2015-03-26 19:00

2015-03-26 20:59

Längre restid med tågen under påsk

TRAFIK: Flera större spårarbeten i Stockholm

Trafikverket ska under påskhelgen genomföra ett antal större spårarbeten i Stockholm. Detta leder till att restiderna kommer att förlängas.
För sträckan Oslo–Karlstad–Stockholm blir restiden cirka 45 minuter längre.

Det är ett antal underhållsarbeten på spåren i Stockholmsområdet som innebär förseningar för påskresenärerna. Projekten startar på skärtorsdagen den 2 april och kommer att pågå till och med påskdagen den 5 april. På annandag på ska trafiken rulla som normalt igen.

–Vi har känt till och planerat för Trafikverkets banarbeten och vårt fokus har varit att hitta bästa möjliga lösningarna för de som vill resa under påsk, säger Åsa Larsson, ansvarig för SJ:s externa kommunikation.

För att ta hand om resenärerna på bästa sätt är beredskapen och bemanningen utökad. Kundvärdar kommer att finnas på plats på Stockholm C, Cityterminalen i Stockholm, Södertälje Syd, Vårgårda, Göteborg C, Sundbyberg och Bålsta.

För sträckan Oslo–Karlstad–Stockholm förlängs restiden med cirka 45 minuter. Vissa tåg får en alternativ rutt och vissa ersätts med buss mellan Stockholm C och Södertälje Syd. Färre tåg går till Oslo.

Mellan Karlstad och Göteborg förlängs restiden med cirka 15 minuter för vissa tåg som ersätts med buss på sträckan Grums–Karlstad.

Swebus satsar på extrabussar mellan bland annat Stockholm och Oslo under påsken.

Det är ett antal underhållsarbeten på spåren i Stockholmsområdet som innebär förseningar för påskresenärerna. Projekten startar på skärtorsdagen den 2 april och kommer att pågå till och med påskdagen den 5 april. På annandag på ska trafiken rulla som normalt igen.

–Vi har känt till och planerat för Trafikverkets banarbeten och vårt fokus har varit att hitta bästa möjliga lösningarna för de som vill resa under påsk, säger Åsa Larsson, ansvarig för SJ:s externa kommunikation.

För att ta hand om resenärerna på bästa sätt är beredskapen och bemanningen utökad. Kundvärdar kommer att finnas på plats på Stockholm C, Cityterminalen i Stockholm, Södertälje Syd, Vårgårda, Göteborg C, Sundbyberg och Bålsta.

För sträckan Oslo–Karlstad–Stockholm förlängs restiden med cirka 45 minuter. Vissa tåg får en alternativ rutt och vissa ersätts med buss mellan Stockholm C och Södertälje Syd. Färre tåg går till Oslo.

Mellan Karlstad och Göteborg förlängs restiden med cirka 15 minuter för vissa tåg som ersätts med buss på sträckan Grums–Karlstad.

Swebus satsar på extrabussar mellan bland annat Stockholm och Oslo under påsken.