2015-03-22 10:44

2015-03-22 10:44

Ny ordförande för MP i Värmland

POLITIK

Miljöpartiet i Värmland höll årsmöte i Skoghall under lördagen, och valde då Aleese Rydlund till ny ordförande. Aleese är 23 år, bor i Karlstad och jobbar som verksamhetsutvecklare för Sveriges Elevkårer. 

– Det är ett stort förtroende och en spännande utmaning att bli ordförande för Miljöpartiet i Värmland. Och särskilt roligt nu när många nya medlemmar strömmar till och Miljöpartiet har blivit ett regeringsparti. Och jag är stolt över att vår regering säger ifrån så att det märks mot diktaturer som kränker mänskliga rättigheter , säger Aleese Rydlund, i ett pressmeddelande.

– Men vi behöver bli ännu fler som engagerar oss, om vi ska klara de stora utmaningar som vi måste klara – både i Värmland, i Sverige och i världen. Det handlar om att minska våra klimatutsläpp och ta våra miljöhot på allvar, att barn och unga ska få gå i giftfria förskolor och skolor, och att vi tillsammans står upp för människors lika värde genom att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Stina Bergström, Högboda, och Jesper Johansson, Borgvik, omvaldes som språkrör för Miljöpartiet i Värmland.

– Årets viktigaste politiska händelse blir den stora klimatkonferensen i Paris, säger Stina Bergström. Nu gäller det att alla vi i Sverige – både riksdag och regering, landsting och kommuner, företag och enskilda människor – gör vårt bästa för att Sverige ska vara ett gott exempel och kunna få med sig andra länder på de krafttag som behövs för att inte klimatförändringen ska få katastrofala följder.

– Att satsa på tågen är en viktig del i omställningen till ett klimat- och miljövänligt samhälle, säger Jesper Johansson. Vi i Miljöpartiet fortsätter kämpa för både utbyggnad av nya, snabbare tåg, upprustning så att de tåg som finns ska gå i tid, och att de regionala tågen ska ha kvar sina stationer så att det går att kliva på och av även på mindre orter.

Övriga ledamöter i styrelsen för Miljöpartiet i Värmland blev Anders Hallström, Sunne, Birgitta Kahn, Skoghall, Birgitta Karstensson, Sysslebäck, Eva Hallström, Sunne, Johan Andersson, Arvika, och Monika Bubholz, Karlstad. Till ersättare i styrelsen valdes Stefan Norén, Karlstad, Lars-Ola Westerlund, Deje, Mohamad Said, Kristinehamn, Alina Koltsova, Arvika, och Armin Salimi, Karlstad.

 

– Det är ett stort förtroende och en spännande utmaning att bli ordförande för Miljöpartiet i Värmland. Och särskilt roligt nu när många nya medlemmar strömmar till och Miljöpartiet har blivit ett regeringsparti. Och jag är stolt över att vår regering säger ifrån så att det märks mot diktaturer som kränker mänskliga rättigheter , säger Aleese Rydlund, i ett pressmeddelande.

– Men vi behöver bli ännu fler som engagerar oss, om vi ska klara de stora utmaningar som vi måste klara – både i Värmland, i Sverige och i världen. Det handlar om att minska våra klimatutsläpp och ta våra miljöhot på allvar, att barn och unga ska få gå i giftfria förskolor och skolor, och att vi tillsammans står upp för människors lika värde genom att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Stina Bergström, Högboda, och Jesper Johansson, Borgvik, omvaldes som språkrör för Miljöpartiet i Värmland.

– Årets viktigaste politiska händelse blir den stora klimatkonferensen i Paris, säger Stina Bergström. Nu gäller det att alla vi i Sverige – både riksdag och regering, landsting och kommuner, företag och enskilda människor – gör vårt bästa för att Sverige ska vara ett gott exempel och kunna få med sig andra länder på de krafttag som behövs för att inte klimatförändringen ska få katastrofala följder.

– Att satsa på tågen är en viktig del i omställningen till ett klimat- och miljövänligt samhälle, säger Jesper Johansson. Vi i Miljöpartiet fortsätter kämpa för både utbyggnad av nya, snabbare tåg, upprustning så att de tåg som finns ska gå i tid, och att de regionala tågen ska ha kvar sina stationer så att det går att kliva på och av även på mindre orter.

Övriga ledamöter i styrelsen för Miljöpartiet i Värmland blev Anders Hallström, Sunne, Birgitta Kahn, Skoghall, Birgitta Karstensson, Sysslebäck, Eva Hallström, Sunne, Johan Andersson, Arvika, och Monika Bubholz, Karlstad. Till ersättare i styrelsen valdes Stefan Norén, Karlstad, Lars-Ola Westerlund, Deje, Mohamad Said, Kristinehamn, Alina Koltsova, Arvika, och Armin Salimi, Karlstad.