2015-03-20 08:11

2015-06-26 09:11

Turnéplanen för Vänern tour är klar

VÄRMLAND: Ostindiefararen Götheborg seglar på Vänern i sommar

Ostindiefararen Götheborg besöker fem städer i Vänern, där varje hamnstopp kommer att vara i 3-4 dagar. Under hamnstoppen kommer skeppet hålla öppet för allmänheten, samtidigt som det blir utställningar, underhållning och barnaktiviteter på kajen.
− Tillsammans med mottagande städer ska vi bjuda på en riktig folkfest i sommar, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Ostindiefararen Götheborg börjar sin resa uppför Göta älv den 30 juni.

− Det känns fantastiskt kul att det som började som en galen idé nu faktiskt blir av, det här blir ett unikt tillfälle som ingen får missa. Götheborg kommer att vara det största segelskepp som någonsin seglat på Vänern, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Turnén genomförs i samarbete med berörda kommuner och andra offentliga och privata aktörer.

Samtal förs också med Region Värmland och Västra Götalandsregionen om ett gränsöverskridande samverkansprojekt där skeppets besök i Vänern används för att uppmärksamma innanhavet Vänern som besöksmål.

Åmål är en av de orter som får besök av Ostindiefararen i sommar och där ser man fram emot besöket.

− Det är så man får nypa sig i skinnet. Det här kommer att bli sommarens absolut största händelse. Den här seglatsen kommer att lyfta Vänern som turistmål, säger en mycket nöjd ordförande i kommunstyrelsen, Michael Karlsson.

Ostindiefararen Götheborg börjar sin resa uppför Göta älv den 30 juni.

− Det känns fantastiskt kul att det som började som en galen idé nu faktiskt blir av, det här blir ett unikt tillfälle som ingen får missa. Götheborg kommer att vara det största segelskepp som någonsin seglat på Vänern, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Turnén genomförs i samarbete med berörda kommuner och andra offentliga och privata aktörer.

Samtal förs också med Region Värmland och Västra Götalandsregionen om ett gränsöverskridande samverkansprojekt där skeppets besök i Vänern används för att uppmärksamma innanhavet Vänern som besöksmål.

Åmål är en av de orter som får besök av Ostindiefararen i sommar och där ser man fram emot besöket.

− Det är så man får nypa sig i skinnet. Det här kommer att bli sommarens absolut största händelse. Den här seglatsen kommer att lyfta Vänern som turistmål, säger en mycket nöjd ordförande i kommunstyrelsen, Michael Karlsson.

Turnéplan för Vänern tour

Vänersborg 3-5 juli

Kristinehamn 7-9 juli

Lidköping 11-13 juli

Karlstad 14-17 juli

Åmål 19-21 juli

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.