2015-03-20 17:40

2015-03-20 17:40

Elever hyllade olika med sina strumpor

KARLSTAD: Rockade sockorna under Downs syndromdagen

Olika strumpor på fötterna var det många som hade under fredagen. Detta för aktionen ”rocka sockorna” som uppmärksammar Downs syndromdagen och hyllar att alla kan vara olika.

Under fredagen pågick aktionen ”rocka sockorna” runt om i landet. Detta innebar helt enkelt att man hade olika strumpor på fötterna för att visa att det är okej att vara olika och framför allt för att uppmärksamma Downs syndrom. Auktionen startade på facebook av en tjej som heter Nathea. Hon ville utmana folk att vara annorlunda och hoppas att auktionen ska öka förståelsen för de som är annorlunda.

Antog utmaning

På Kvarnbergsskolan antog de utmaningen och detta blev ett tema under fredagen och barnen deltog i olika aktiviteter kring detta.

– Idag har vi sett en film om en flicka med Downs syndrom, vi har haft diskussioner, haft olika sockor, ritat sockor och så avslutar vi med disko, säger läraren Erika Carlsson, som har hand om ettorna.

– Vi visade inslaget från nyhetsmorgon för barnen. Det var ju inget nytt för dem med Downs syndromdagen, de brukar fira den. Men nu har det vidgats så nu kunde vi också vara med. Barnen tycker det är väldigt roligt, säger läraren Petra Fridh, som även hon har hand om ettorna på skolan.

Rolig dag

Och många blev det som hade udda par. Två av förstaklassarna som hade olika strumpor på sig var Lorna Gibson och Sara Nuemann. För dem blev det både en rolig och lärorik dag.

– Rocka sockorna är en rolig dag för att man ska rita sockor och att man har disko, säger Sara.

Nästan alla förstaklassarna i deras klass hade olika strumpor dagen till ära.

– Det är bra. Det är bra att man är olika, säger Lorna.

– Dagen innebär att det är bra att man är olika och att alla inte behöver vara likadana, säger Sara.

Under fredagen pågick aktionen ”rocka sockorna” runt om i landet. Detta innebar helt enkelt att man hade olika strumpor på fötterna för att visa att det är okej att vara olika och framför allt för att uppmärksamma Downs syndrom. Auktionen startade på facebook av en tjej som heter Nathea. Hon ville utmana folk att vara annorlunda och hoppas att auktionen ska öka förståelsen för de som är annorlunda.

Antog utmaning

På Kvarnbergsskolan antog de utmaningen och detta blev ett tema under fredagen och barnen deltog i olika aktiviteter kring detta.

– Idag har vi sett en film om en flicka med Downs syndrom, vi har haft diskussioner, haft olika sockor, ritat sockor och så avslutar vi med disko, säger läraren Erika Carlsson, som har hand om ettorna.

– Vi visade inslaget från nyhetsmorgon för barnen. Det var ju inget nytt för dem med Downs syndromdagen, de brukar fira den. Men nu har det vidgats så nu kunde vi också vara med. Barnen tycker det är väldigt roligt, säger läraren Petra Fridh, som även hon har hand om ettorna på skolan.

Rolig dag

Och många blev det som hade udda par. Två av förstaklassarna som hade olika strumpor på sig var Lorna Gibson och Sara Nuemann. För dem blev det både en rolig och lärorik dag.

– Rocka sockorna är en rolig dag för att man ska rita sockor och att man har disko, säger Sara.

Nästan alla förstaklassarna i deras klass hade olika strumpor dagen till ära.

– Det är bra. Det är bra att man är olika, säger Lorna.

– Dagen innebär att det är bra att man är olika och att alla inte behöver vara likadana, säger Sara.