2015-03-18 17:00

2015-03-19 06:22

I dag kan du kolla skatteåterbäringen

VÄRMLAND

Under de kommande veckorna dimper pappersdeklarationerna ner i våra brevlådor. Men redan klockan tidigt under torsdagsmorgonen kan du se om du får något tillbaka på skatten.

Redan på torsdagsmorgonen kan du med en e-legitimation, till exempel mobilt bank-id, logga in via Skatteverkets webbplats eller mobilapp för att se om du får pengar tillbaka – eller är skyldig staten mer skatt.

Det går naturligtvis också att redan då godkänna deklarationen och få det ur världen.

Fördelarna med att deklarera elektroniskt är flera, enligt Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

– Du får en kvittens på att du har skickat in deklarationen och får dina pengar före midsommar om du ska få tillbaka på skatten. Misstagsfelen blir också färre, till exempel när man summerar eller överför mellan olika bilagor, säger han.

 

Redan på torsdagsmorgonen kan du med en e-legitimation, till exempel mobilt bank-id, logga in via Skatteverkets webbplats eller mobilapp för att se om du får pengar tillbaka – eller är skyldig staten mer skatt.

Det går naturligtvis också att redan då godkänna deklarationen och få det ur världen.

Fördelarna med att deklarera elektroniskt är flera, enligt Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

– Du får en kvittens på att du har skickat in deklarationen och får dina pengar före midsommar om du ska få tillbaka på skatten. Misstagsfelen blir också färre, till exempel när man summerar eller överför mellan olika bilagor, säger han.