2015-03-06 10:17

2015-03-06 14:53

NWT-reportrar nominerade till journalistpris

VÄRMLAND

NWT-reportrarna Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinson är nominerade till Värmlands journalistpris 2014.

NWT-trion är nominerade för avslöjandet av Konsumskandalen med oegentligheterna kring vd:n Steve Fredrikssons lön och ersättningar.

All läsning om Konsumskandalen finns här.

Här är samtliga nominerade till Värmlands journalistpris 2014:

• Solveig Voyce, chefredaktör på Säffle-Tidningen, för att hon i sina ledare står tydligt upp mot mörka krafter – trots de anonyma hot och trakasserier det medfört för hennes egen del.

• Mari Stenström för Partipiskan i P4 Värmland. En intervjuserie tillsammans med komikern Kristoffer Appelkvist. Ett originellt och nyskapande koncept som stack ut i valbevakningen. 

• Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinson på Nya Wermlands-Tidningen för Konsumskandalen. Avslöjandet visade på oegentligheter kring vd Steve Fredrikssons lön och ersättningar samt stora brister i kontrollen av en förening som ägs av mer än 100 000 värmlänningar. Vd och styrelse fick avgå.

• Morgan Schmidt på Värmlands Folkblad för granskningen av Värmlands Näringslivsutveckling AB. Granskningen av hur det kommunala bolaget bildades ledde fram till en unik dom där Karlstads kommun fälldes för att ha gynnat det privata näringslivet.

 • Rino Rotevatn på SVT Värmlandsnytt för sin serie om Norgebarnen där det avslöjades att svenska barn som blir tvångsomhändertagna av norska myndigheter riskerar att förlora sitt medborgarskap och kulturella identitet - med den svenska statens goda minne. 

Vinnaren presenteras på Värmlands journalistförenings årsmöte 19 mars.

NWT-trion är nominerade för avslöjandet av Konsumskandalen med oegentligheterna kring vd:n Steve Fredrikssons lön och ersättningar.

All läsning om Konsumskandalen finns här.

Här är samtliga nominerade till Värmlands journalistpris 2014:

• Solveig Voyce, chefredaktör på Säffle-Tidningen, för att hon i sina ledare står tydligt upp mot mörka krafter – trots de anonyma hot och trakasserier det medfört för hennes egen del.

• Mari Stenström för Partipiskan i P4 Värmland. En intervjuserie tillsammans med komikern Kristoffer Appelkvist. Ett originellt och nyskapande koncept som stack ut i valbevakningen. 

• Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinson på Nya Wermlands-Tidningen för Konsumskandalen. Avslöjandet visade på oegentligheter kring vd Steve Fredrikssons lön och ersättningar samt stora brister i kontrollen av en förening som ägs av mer än 100 000 värmlänningar. Vd och styrelse fick avgå.

• Morgan Schmidt på Värmlands Folkblad för granskningen av Värmlands Näringslivsutveckling AB. Granskningen av hur det kommunala bolaget bildades ledde fram till en unik dom där Karlstads kommun fälldes för att ha gynnat det privata näringslivet.

 • Rino Rotevatn på SVT Värmlandsnytt för sin serie om Norgebarnen där det avslöjades att svenska barn som blir tvångsomhändertagna av norska myndigheter riskerar att förlora sitt medborgarskap och kulturella identitet - med den svenska statens goda minne. 

Vinnaren presenteras på Värmlands journalistförenings årsmöte 19 mars.