2015-02-19 14:08

2015-02-19 14:08

Skärpt straff för Bråvallavåldtäkt

NORRKÖPING/VÄRMLAND

Hovrätten skärper straffet för 20-åringen som våldtog en 17-årig värmländsk flicka på Bråvallafestivalen i somras.

Norrköpings tingsrätt dömde mannen, mot hans nekande, till skyddstillsyn och 200 timmars samhällstjänst samt ett skadestånd på 96 000 kronor. Hovrätten håller inte med tingsrätten om att våldtäkten kan betecknas som mindre grov för att den pågick under kort tid utan konstaterar att det är omfattningen av beröringen som är avgörande.

Hovrätten dömer 20-åringen till åtta månaders fängelse och höjer skadeståndet.

Norrköpings tingsrätt dömde mannen, mot hans nekande, till skyddstillsyn och 200 timmars samhällstjänst samt ett skadestånd på 96 000 kronor. Hovrätten håller inte med tingsrätten om att våldtäkten kan betecknas som mindre grov för att den pågick under kort tid utan konstaterar att det är omfattningen av beröringen som är avgörande.

Hovrätten dömer 20-åringen till åtta månaders fängelse och höjer skadeståndet.