2015-02-19 07:57

2017-12-02 15:35

Här är Värmlands läns dyraste adresser

VÄRMLAND

Var är det dyrast att bo i Värmland? Fastighetsbyrån har tagit fram svaret.

Fastighetsbyrån har i en undersökning tagit reda på vilka som är de dyraste adresserna i Sverige. Med ett snittpris på närmare 13 miljoner kronor toppar Önskeringsvägen i Bromma listan.

I Värmlands län tar Bärstavägen i Hammarös kommun förstaplatsen med en genomsnittlig prislapp på drygt 4,9 miljoner kronor. Utgår man från kvadratmeterpris toppar även där Bärstavägen med nästan 30 000 kronor per kvadratmeter.

Försäljningar 2012-2014

Fastighetsbyrån har gjort en genomgång av Mäklarstatistiks siffror för att få fram de dyraste adresserna i Sverige. Siffrorna baseras på försäljningar från januari 2012 fram till december 2014 och adresser (gator) med minst fem försäljningar redovisas.

Utgår man från köpesumma så ligger de tio dyraste adresserna i Värmlands län på mellan 4,83 och 2,63 miljoner kronor i snittpris. De tio dyraste adresserna i Värmlands län utifrån kvadratmeterpris ligger på mellan 29 339 och 21 561 kronor per kvadratmeter.

Finare än andra

– Självklart finns det vissa adresser i Värmland som anses vara finare än andra. Och priser kan skilja sig mycket från gata till gata även om de ligger bredvid varandra. Vad det beror på kan variera, men läge, omgivning, utsikt och arkitektur har en stor betydelse. Men andra saker, som tillexempel tradition och rykte, påverkar ibland mycket. En del adresser, och till och med enskilda hus, är som starka och attraktiva varumärken som vissa kan betala mycket dyrt för att förknippas med, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Av de tio adresser med högst snittpris ligger tre i Hammarös kommun och sju i Karlstads kommun. På listan över de dyraste kvadratmeterpriserna återfinns två i Hammarös kommun och åtta i Karlstads kommun.

Fastighetsbyrån har i en undersökning tagit reda på vilka som är de dyraste adresserna i Sverige. Med ett snittpris på närmare 13 miljoner kronor toppar Önskeringsvägen i Bromma listan.

I Värmlands län tar Bärstavägen i Hammarös kommun förstaplatsen med en genomsnittlig prislapp på drygt 4,9 miljoner kronor. Utgår man från kvadratmeterpris toppar även där Bärstavägen med nästan 30 000 kronor per kvadratmeter.

Försäljningar 2012-2014

Fastighetsbyrån har gjort en genomgång av Mäklarstatistiks siffror för att få fram de dyraste adresserna i Sverige. Siffrorna baseras på försäljningar från januari 2012 fram till december 2014 och adresser (gator) med minst fem försäljningar redovisas.

Utgår man från köpesumma så ligger de tio dyraste adresserna i Värmlands län på mellan 4,83 och 2,63 miljoner kronor i snittpris. De tio dyraste adresserna i Värmlands län utifrån kvadratmeterpris ligger på mellan 29 339 och 21 561 kronor per kvadratmeter.

Finare än andra

– Självklart finns det vissa adresser i Värmland som anses vara finare än andra. Och priser kan skilja sig mycket från gata till gata även om de ligger bredvid varandra. Vad det beror på kan variera, men läge, omgivning, utsikt och arkitektur har en stor betydelse. Men andra saker, som tillexempel tradition och rykte, påverkar ibland mycket. En del adresser, och till och med enskilda hus, är som starka och attraktiva varumärken som vissa kan betala mycket dyrt för att förknippas med, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Av de tio adresser med högst snittpris ligger tre i Hammarös kommun och sju i Karlstads kommun. På listan över de dyraste kvadratmeterpriserna återfinns två i Hammarös kommun och åtta i Karlstads kommun.

Tio högsta kvadratmeterpriserna i Värmlands län (kr/kvm):
1 BÄRSTAVÄGEN Hammarö29 339
2 NORRA KYRKOGATANKarlstad26 609
3 MUSEIGATANKarlstad 26 486
4 TINGVALLAHÖJDEN  Karlstad26 376
5 TAGE ERLANDER GATANKarlstad 22 984
6 REGEMENTSGATANKarlstad22 918
7 STINSGATANKarlstad22 165
8 SÖDRA KYRKOGATANKarlstad 22 006
9 MORKULLEVÄGENHammarö21 983
10 SOMMARROVÄGEN  Karlstad21 561