2015-02-18 11:29

2015-02-18 15:19

Nämndeman friades i rätten

VÄRMLAND: Pengarna i bankomaten var "hittegods"

Ex-politikern och nämndemannen som åtalades för stöld, efter att ha tagit pengar som lämnats kvar i en bankomat, friades av Värmlands tingsrätt.

Det var i september som den före detta politikern tog 300 kronor, som personen före henne i kön glömde kvar i bankomaten.

Värmlands tingsrätt har kommit fram till att pengarna är att betrakta som hittegods, eftersom personen som tog ut dem aldrig haft dem i besittning. De tillhörde inte heller banken, resonerar rätten, eftersom kunden gjort ett uttag som belastat kontot.

Kvinnan befinns inte heller skyldig till olovligt förfogande. Rätten menar att det inte kan bevisas att kvinnan haft något uppsåt, då det inte går att bortse från att hon hela tiden hävdat att hon skulle lämna tillbaka pengarna till banken.

Det var i september som den före detta politikern tog 300 kronor, som personen före henne i kön glömde kvar i bankomaten.

Värmlands tingsrätt har kommit fram till att pengarna är att betrakta som hittegods, eftersom personen som tog ut dem aldrig haft dem i besittning. De tillhörde inte heller banken, resonerar rätten, eftersom kunden gjort ett uttag som belastat kontot.

Kvinnan befinns inte heller skyldig till olovligt förfogande. Rätten menar att det inte kan bevisas att kvinnan haft något uppsåt, då det inte går att bortse från att hon hela tiden hävdat att hon skulle lämna tillbaka pengarna till banken.