2015-02-10 17:15

2015-02-10 23:32

Tårtkalas i snälla klassen

GRUMS: Vänliga veckan

Klass 4 D på Jättestenskolan i Grums är enligt trovärdiga uppgifter världens bästa skolklass. Eleverna är alltid lika snälla och aldrig är det något tjafs. Därför bjöd NWT på tårta på tisdagsförmiddagen.

Det är väl ingen som har undgått att det är vänliga veckan just nu. Den avslutas på lördag med Alla hjärtans dag.

Vi på NWT har bett läsarna tipsa oss om någon som är extra snäll och vänlig. ett av tipsen kom från Helene Gilleby. Helene är lärare för klass 4 D på Jättestenskolan i Grums och det var just barnen i klassen hon tipsade om.

– Sedan de började hos mig i augusti har det inte varit ett enda bråk och inte ens ett litet tjafs, säger hon. De är oerhört artiga, trevliga, omtänksamma, omvårdande, empatiska och hjälpsamma mot allt och alla.

Kramas och tackar

– Det tar hand om varandra och även om mig. De kramas och tackar. Jag har inte varit med om något liknande under mina 14 år som lärare. Det är världens snällaste och bästa klass.

När NWT kom och knackade på hade just tillverkat röda hjärtan med tänkespråk om vikten av snällhet och så hade de fortsatt med en lektion i svenska. Substantiv handlade det om.

Barnen i klass 4 D började på mellanstadiet i augusti förra året. I Grums betyder det numera att de går på Jättestenskolan.

Gammal klass

Men klassen är faktiskt mycket äldre än så. Nästan alla av barnen har gått i en och samma klass sedan de började skolan för några år sedan, men då på Slottsbrons skola. När det blev dags för högstadiet flyttades klassen över helt oförändrad.

Tårtorna kallas för Operatårtor och innehöll mycket marsipan.

– Får vi äta nu, frågade barnen innan de satte skeden i.

Det är väl ingen som har undgått att det är vänliga veckan just nu. Den avslutas på lördag med Alla hjärtans dag.

Vi på NWT har bett läsarna tipsa oss om någon som är extra snäll och vänlig. ett av tipsen kom från Helene Gilleby. Helene är lärare för klass 4 D på Jättestenskolan i Grums och det var just barnen i klassen hon tipsade om.

– Sedan de började hos mig i augusti har det inte varit ett enda bråk och inte ens ett litet tjafs, säger hon. De är oerhört artiga, trevliga, omtänksamma, omvårdande, empatiska och hjälpsamma mot allt och alla.

Kramas och tackar

– Det tar hand om varandra och även om mig. De kramas och tackar. Jag har inte varit med om något liknande under mina 14 år som lärare. Det är världens snällaste och bästa klass.

När NWT kom och knackade på hade just tillverkat röda hjärtan med tänkespråk om vikten av snällhet och så hade de fortsatt med en lektion i svenska. Substantiv handlade det om.

Barnen i klass 4 D började på mellanstadiet i augusti förra året. I Grums betyder det numera att de går på Jättestenskolan.

Gammal klass

Men klassen är faktiskt mycket äldre än så. Nästan alla av barnen har gått i en och samma klass sedan de började skolan för några år sedan, men då på Slottsbrons skola. När det blev dags för högstadiet flyttades klassen över helt oförändrad.

Tårtorna kallas för Operatårtor och innehöll mycket marsipan.

– Får vi äta nu, frågade barnen innan de satte skeden i.

Tipsa oss!

Känner du någon som är extra snäll och vänlig? Hör av dig till nyhetschefen och berätta. Ring på 054-19 96 47 eller mejla på redaktion@nwt.se. Du kan också skriva in ditt tips på NWT:s sida på Facebook.