2015-02-10 08:49

2015-02-10 08:54

Polisen uppmanar till nykterhet under rallyt

VÄRMLAND

För Polisen i Värmland handlar VM-rallyt i första hand om trafikövervakning och ordningshållning. Totalt är det cirka 60 poliser i tjänst över VM-dagarna.

Förhoppningen är att besökarna kör nyktert och att de har mer fokus på fest och trevligheter i stället för bråk och stök.

– Målet för polisens arbete är att bidra till att Rally Sweden blir ett trevligt och minnesrikt arrangemang för alla tillresande, boende i området och för den stora lokala publik som samlas. Dessutom att det så friktionsfritt som möjligt för alla andra som befinner sig på vägarna i området, säger kommenderingschef Carina Hertzberg i ett pressmeddelande

Polisen kommer att i första hand finnas där de flesta besökarna befinner sig, det vill säga vid arenaaktiviteterna i Karlstad och Hagfors samt vid publikplatser såsom Colins Crest och på våra vägar. Det är mycket folk i rörelse under VM-veckan, framför allt på länets vägar.

– Polisens uppgift är att underlätta framkomligheten i trafiken. För att vi ska skapa detta är det viktigt att man håller sig till hastighetsbestämmelserna och kör nykter och utvilad. Låt dig inte stressas av rallytempot, uppmanar Rune Atterstig, som ansvarar för trafikpolisen i Värmland.

Förhoppningen är att besökarna kör nyktert och att de har mer fokus på fest och trevligheter i stället för bråk och stök.

– Målet för polisens arbete är att bidra till att Rally Sweden blir ett trevligt och minnesrikt arrangemang för alla tillresande, boende i området och för den stora lokala publik som samlas. Dessutom att det så friktionsfritt som möjligt för alla andra som befinner sig på vägarna i området, säger kommenderingschef Carina Hertzberg i ett pressmeddelande

Polisen kommer att i första hand finnas där de flesta besökarna befinner sig, det vill säga vid arenaaktiviteterna i Karlstad och Hagfors samt vid publikplatser såsom Colins Crest och på våra vägar. Det är mycket folk i rörelse under VM-veckan, framför allt på länets vägar.

– Polisens uppgift är att underlätta framkomligheten i trafiken. För att vi ska skapa detta är det viktigt att man håller sig till hastighetsbestämmelserna och kör nykter och utvilad. Låt dig inte stressas av rallytempot, uppmanar Rune Atterstig, som ansvarar för trafikpolisen i Värmland.