2015-01-21 16:34

2015-01-21 16:34

Sextonde vargen är fälld

LICENSJAKTEN

Ytterligare en varg är fälld, den 16:e i ordningen under årets licensjakt.

Vargtiken sköts i Gårdsjöreviret, jaktområde 2, under onsdagen. I jaktområde 1 blev det också eftersök på en varg, men enligt Maria Falkevik, rovdjursansvarig hos Länssstyrelsen i Värmland, konstaterades senare att det rörde sig om ett bomskott.

På onsdagseftermiddagen återstod åtta vargar av de 24 vargar som tilldelats i två jaktområden i Värmland.

Vargtiken sköts i Gårdsjöreviret, jaktområde 2, under onsdagen. I jaktområde 1 blev det också eftersök på en varg, men enligt Maria Falkevik, rovdjursansvarig hos Länssstyrelsen i Värmland, konstaterades senare att det rörde sig om ett bomskott.

På onsdagseftermiddagen återstod åtta vargar av de 24 vargar som tilldelats i två jaktområden i Värmland.