2015-01-21 10:50

2015-01-21 10:50

Här är populäraste namnen i Värmland

Maja och Ludvig var de namn som flest nyfödda fick i Värmland under 2014. Det visar statistik från Statistiska Centralbyrån.

På riksnivå är det Elsa som var det vanligaste namnet att ge till nyfödda flickor, medan Lucas var det vanligaste pojknamnet.

Så här ser den aktuella tio-i-topp-listan för flickor ut på riksnivå:

1. Elsa, 2. Alice, 3. Maja, 4. Agnes, 5. Lilly, 6. Olivia, 7. Julia, 8. Ebba, 9. Linnea, 10. Molly.

Värt att notera är att Linnea har gått från plats 17 till plats 9 sedan 2013, medan Alicia, som 2013 låg på plats 7, nu har rasat ner till plats 16. Nya namn på topp-tio är därtill Agnes, Lilly och Molly. I toppen av listan har 2013 års trea, Elsa, nu gått upp i topp, medan förra årets etta, Alice, trillat ner ett pinnhål och förra årets två, Maja, hamnat på tredje plats.

Så här ser den aktuella tio-i-topp-listan för pojkar ut på riksnivå:

1. Lucas, 2. William, 3. Oscar, 4. Oliver, 5. Liam, 6. Elias, 7. Hugo, 8. Vincent, 9. Charlie, 10. Alexander.

På pojkarnas tio-i-topp-lista har det hänt betydligt mindre. Här har bara ett namn, Axel, försvunnit och således bara ett namn tillkommit - Vincent. De fyra första namnen är därtill samma namn i samma ordning som 2013. Värt att notera här är att Värmlandsettan, Ludvig, först kommer på plats 12 på rikslistan.

På riksnivå är det Elsa som var det vanligaste namnet att ge till nyfödda flickor, medan Lucas var det vanligaste pojknamnet.

Så här ser den aktuella tio-i-topp-listan för flickor ut på riksnivå:

1. Elsa, 2. Alice, 3. Maja, 4. Agnes, 5. Lilly, 6. Olivia, 7. Julia, 8. Ebba, 9. Linnea, 10. Molly.

Värt att notera är att Linnea har gått från plats 17 till plats 9 sedan 2013, medan Alicia, som 2013 låg på plats 7, nu har rasat ner till plats 16. Nya namn på topp-tio är därtill Agnes, Lilly och Molly. I toppen av listan har 2013 års trea, Elsa, nu gått upp i topp, medan förra årets etta, Alice, trillat ner ett pinnhål och förra årets två, Maja, hamnat på tredje plats.

Så här ser den aktuella tio-i-topp-listan för pojkar ut på riksnivå:

1. Lucas, 2. William, 3. Oscar, 4. Oliver, 5. Liam, 6. Elias, 7. Hugo, 8. Vincent, 9. Charlie, 10. Alexander.

På pojkarnas tio-i-topp-lista har det hänt betydligt mindre. Här har bara ett namn, Axel, försvunnit och således bara ett namn tillkommit - Vincent. De fyra första namnen är därtill samma namn i samma ordning som 2013. Värt att notera här är att Värmlandsettan, Ludvig, först kommer på plats 12 på rikslistan.