2014-12-31 06:00

2015-01-20 23:13

De laddar inför stora pizzadagen

KARLSTAD: Extra av allt köps in för att mätta pizzabehoven

På nyårsdagen äter vi svenskar pizza som aldrig förr, rättare sagt ungefär tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag, enligt OnlinePizza Norden AB.
– Allting lyfter sig lite vid den här tiden, säger Robert Rehnberg, butikschef på Axfood Snabbgross.

Men det är inte bara pizzabagarna och utkörarna som får det hektiskt. Inför den stora pizzadagen laddar även grossisterna upp lite extra.

– Det blir mycket mer tryck, säger Robert Rehnberg, butikschef på Axfood Snabbgross.

På Axfood Snabbgross har de tagit in extra personal inför de hektiska dagarna och till butiken är det många som dyker upp för att ladda upp med det sista inför nyår.

Stora pizzadagar

– Vi är ett sammansvetsat gäng och vi är överallt, då får man bra inblick. Bland sista minuten shopparna är det många som kommer in i går och i dag för att få så fräscha grönsaker som möjligt.

De som kommer in dagarna innan nyår köper framför allt färska grönsaker samt kompletteringar.

– Det börjar redan runt jul. Det är många som laddar, det var helt otroligt i går. En femtio procents merförsäljning är det garanterat, säger Magnus Berg, frukt- och gröntansvarig.

– Både annandagen och nyårsdagen är stora pizzadagar, så det är många som förbereder nån vecka innan. Vi är egentligen hämtgrossist, så vi blir mer som en kompletteringsgrossist, säger Robert Rehnberg.

80 ton ost

Det de säljer mest av är det som hör till själva basen av pizza bland annat mjöl och ost. Bara förra året sålde de runt 80 ton ost.

– Ost som exempel så hade vi en mässa nyligen med billigare priser så då köpte folk på sig.

Bland kött är det de säljer mest skinka och då i stort format som kunden strimlar själv. Kebab säljer de en del, men många väljer att köpa från andra ställen.

– Vi har priskänsliga kunder, vilket är förståligt.

Det är inte bara inför nyår det smäller till utan det blir alltid extra mycket inför långledighet.

– Det konstigaste jag har sålt till en kund var när han skulle göra en julbordspizza. Det köpte lax, julskinka, prinskorv och köttbullar. Han köpte det bara en gång så jag tror inte att den sålde så bra. Men det är kul när de testar något nytt.

Pizzeriorna laddar

En av de kunder som kommer in och handlar dagen innan nyår är Abdulhade Feiarz från Råtorps pizzeria.

– Jag laddar upp med grönsaker i dag. Jag tror att det kommer blir mycket. Det är en specialdag, allt köps in dubbelt.

Det är hans första år på pizzerian och på nyårsdagen kommer han stå och baka pizza för fullt.

Men det är inte bara pizzabagarna och utkörarna som får det hektiskt. Inför den stora pizzadagen laddar även grossisterna upp lite extra.

– Det blir mycket mer tryck, säger Robert Rehnberg, butikschef på Axfood Snabbgross.

På Axfood Snabbgross har de tagit in extra personal inför de hektiska dagarna och till butiken är det många som dyker upp för att ladda upp med det sista inför nyår.

Stora pizzadagar

– Vi är ett sammansvetsat gäng och vi är överallt, då får man bra inblick. Bland sista minuten shopparna är det många som kommer in i går och i dag för att få så fräscha grönsaker som möjligt.

De som kommer in dagarna innan nyår köper framför allt färska grönsaker samt kompletteringar.

– Det börjar redan runt jul. Det är många som laddar, det var helt otroligt i går. En femtio procents merförsäljning är det garanterat, säger Magnus Berg, frukt- och gröntansvarig.

– Både annandagen och nyårsdagen är stora pizzadagar, så det är många som förbereder nån vecka innan. Vi är egentligen hämtgrossist, så vi blir mer som en kompletteringsgrossist, säger Robert Rehnberg.

80 ton ost

Det de säljer mest av är det som hör till själva basen av pizza bland annat mjöl och ost. Bara förra året sålde de runt 80 ton ost.

– Ost som exempel så hade vi en mässa nyligen med billigare priser så då köpte folk på sig.

Bland kött är det de säljer mest skinka och då i stort format som kunden strimlar själv. Kebab säljer de en del, men många väljer att köpa från andra ställen.

– Vi har priskänsliga kunder, vilket är förståligt.

Det är inte bara inför nyår det smäller till utan det blir alltid extra mycket inför långledighet.

– Det konstigaste jag har sålt till en kund var när han skulle göra en julbordspizza. Det köpte lax, julskinka, prinskorv och köttbullar. Han köpte det bara en gång så jag tror inte att den sålde så bra. Men det är kul när de testar något nytt.

Pizzeriorna laddar

En av de kunder som kommer in och handlar dagen innan nyår är Abdulhade Feiarz från Råtorps pizzeria.

– Jag laddar upp med grönsaker i dag. Jag tror att det kommer blir mycket. Det är en specialdag, allt köps in dubbelt.

Det är hans första år på pizzerian och på nyårsdagen kommer han stå och baka pizza för fullt.

Topp fem bland pizzor i Värmland

Arvika: Egenmodifierad, Kebabpizza, Milano, Färjestad, Sverige special

Filipstad: Egenmodifierad, Vesuvio, Kebabpizza, Hawaii, Royal

Hagfors: Egenmodifierad, Vesuvio, Kebabpizza, Grillpizza, Åsa's special

Karlstad: Egenmodifierad, Vesuvio, Capricciosa, Hawaii, Kebabpizza

Kristinehamn: Egenmodifierad, Vesuvio, Capricciosa special, Capricciosa, Kebabpizza

Sunne: Egenmodifierad, Vesuvio, Capricciosa, Poppis, Hawaii

Säffle: Egenmodifierad, Kebabpizza, Vesuvio, Kebabpizza super, Hawaii

Torsby: Egenmodifierad, Vesuvio, Hawaii, Kebabpizza,Capricciosa

Källa: OnlinePizza Norden AB