2014-12-27 06:00

2015-01-20 23:12

Solen lyste med sin frånvaro

NOVEMBER

Grått och solfattigt. Det var november 2014 i ett nötskal.

Åtminstone här i Mellansverige. I Stockholm slogs ett drygt 100-årigt rekord vad gäller brist på sol: Totalt 5 timmar solsken under hela november månad. I Kiruna däremot var det tvärtom; ett novemberrekord sattes i staden med 42 soltimmar.

Bristen på solsken och blå himmel var det alla pratade om i november månad. I snitt brukar Karlstadsborna denna mörka höstmånad kunna muntra upp sig med 56 soltimmar. Den 24 november hade dock Karlstad endast förunnats 6,5 soltimmar. Men så dagen därpå hände något som blev samtalsämnet på allas läppar och som fick Facebook att översvämmas av nytagna bilder på fenomenet:

Solen tittade fram!

Åtminstone här i Mellansverige. I Stockholm slogs ett drygt 100-årigt rekord vad gäller brist på sol: Totalt 5 timmar solsken under hela november månad. I Kiruna däremot var det tvärtom; ett novemberrekord sattes i staden med 42 soltimmar.

Bristen på solsken och blå himmel var det alla pratade om i november månad. I snitt brukar Karlstadsborna denna mörka höstmånad kunna muntra upp sig med 56 soltimmar. Den 24 november hade dock Karlstad endast förunnats 6,5 soltimmar. Men så dagen därpå hände något som blev samtalsämnet på allas läppar och som fick Facebook att översvämmas av nytagna bilder på fenomenet:

Solen tittade fram!