2018-08-01 13:52

2018-08-01 13:52

63-årig kvinna bestulen på 90 000 kronor

TORSBY

En 63-årig kvinna ska i mitten på juli ha blivit bestulen på 90 000 kronor genom bluff med bank-id

Det ringde en man som uppgav sig vara från Nordea till henne och sa att någon försökte sno pengar från hennes bankkonto. Han sade också att hon kunde stoppa det genom att logga in med mobilt bankid på sin mobiltelefon.

Kvinnan gjorde som mannen sa. Sedan tittade hon på sitt konto och såg att det saknades 90 000 kronor.

Pengarna ska ha skickats från hennes konto med Swish till ett telefonnummer registrerat i Sundbyberg, Stockholm. Numret ska enligt polisen tillhöra en kvinna i 25-årsåldern. Hon är nu också misstänkt.

Det ringde en man som uppgav sig vara från Nordea till henne och sa att någon försökte sno pengar från hennes bankkonto. Han sade också att hon kunde stoppa det genom att logga in med mobilt bankid på sin mobiltelefon.

Kvinnan gjorde som mannen sa. Sedan tittade hon på sitt konto och såg att det saknades 90 000 kronor.

Pengarna ska ha skickats från hennes konto med Swish till ett telefonnummer registrerat i Sundbyberg, Stockholm. Numret ska enligt polisen tillhöra en kvinna i 25-årsåldern. Hon är nu också misstänkt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.