2018-06-12 18:52

2018-06-12 18:52

Begränsade öppettider i stället för helt stängt

LIKENÄS: Lösning hittad

Det blir inte helt stängt på apoteket i Likenäs i sommar. På tisdagen meddelade Kronans apotek att en lösning hittats så att apoteket kan bemannas på deltid under några veckor.

NWT har tidigare berättat om apoteket i Likenäs som skulle vara helt stängt mellan den 16 juni och 2 september. Kritiken har varit hård mot stängningen som motiverats med personalbrist. Men nu meddelar Kronans apotek att en lösning hittats.

Företaget skriver i ett pressmeddelande på tisdagen att en farmaceut hört av sig och erbjudit sig att jobba några dagar i juni och juli, vilket gör att apoteket kommer att kunna hålla öppet några dagar under veckorna 25, 26 och 27.

– Vi är oerhört tacksamma till den farmaceut som hört av sig och som kan ställa upp några dagar under några veckor, som vi annars behövt hålla helt stängt. Vi kommer att fortsätta vårt sökande efter farmaceuter som kan täcka upp övriga veckor, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans apotek.

Förutom att apoteket i Likenäs kommer att kunna hållas öppet under ett par dagar, kommer det även finnas tillgång till akutmediciner vid vårdcentralen.

– Tillsammans med vårdcentralen i Likenäs kommer vi även att kunna se till att patienter som behöver tillgång till akutmediciner ska kunna få det.

NWT har tidigare berättat om apoteket i Likenäs som skulle vara helt stängt mellan den 16 juni och 2 september. Kritiken har varit hård mot stängningen som motiverats med personalbrist. Men nu meddelar Kronans apotek att en lösning hittats.

Företaget skriver i ett pressmeddelande på tisdagen att en farmaceut hört av sig och erbjudit sig att jobba några dagar i juni och juli, vilket gör att apoteket kommer att kunna hålla öppet några dagar under veckorna 25, 26 och 27.

– Vi är oerhört tacksamma till den farmaceut som hört av sig och som kan ställa upp några dagar under några veckor, som vi annars behövt hålla helt stängt. Vi kommer att fortsätta vårt sökande efter farmaceuter som kan täcka upp övriga veckor, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans apotek.

Förutom att apoteket i Likenäs kommer att kunna hållas öppet under ett par dagar, kommer det även finnas tillgång till akutmediciner vid vårdcentralen.

– Tillsammans med vårdcentralen i Likenäs kommer vi även att kunna se till att patienter som behöver tillgång till akutmediciner ska kunna få det.

  • Denny Jansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.