2018-06-10 23:07

2018-06-10 23:07

Många bränder i Torsby – allmänheten till stor hjälp

TORSBY

Det har även brunnit på ett flertal platser i Torsby kommun under söndagen.

– Det började 14.15 med en brand vid Granberget och sedan har det bara brunnit och brunnit. Vi har haft samtliga stationer ute på bränder, säger Johan Westh, beredskapssamordnare vid räddningstjänsten i Torsby.

Vid branden vid Granberget ryckte stationerna i Torsby och Östmark ut med full styrka och man höll även på att ta in Stöllets skogsbrandsresurs.

– Men det visade sig att vi inte behövde den.

Därefter kom det larm om bränder såväl vid Järpliden vid norska gränsen som vid Digerberget respektive Prästtjärnsberg.

– Och så hade vi en brand i byggnad vid Brattmoen. Här tror vi att det var ett blixtnedslag som orsakade branden. Här hade vi halva styrkan från Stöllet och halva styrkan från Sysslebäck på plats. Resten var på andra bränder, säger Johan Westh som betonar att man haft stor hjälp av allmänheten vid flertalet bränder.

– Jag tror aldrig jag sett så många fyrhjulingar ute. Vi har haft en otrolig hjälp av allmänheten.

– Det började 14.15 med en brand vid Granberget och sedan har det bara brunnit och brunnit. Vi har haft samtliga stationer ute på bränder, säger Johan Westh, beredskapssamordnare vid räddningstjänsten i Torsby.

Vid branden vid Granberget ryckte stationerna i Torsby och Östmark ut med full styrka och man höll även på att ta in Stöllets skogsbrandsresurs.

– Men det visade sig att vi inte behövde den.

Därefter kom det larm om bränder såväl vid Järpliden vid norska gränsen som vid Digerberget respektive Prästtjärnsberg.

– Och så hade vi en brand i byggnad vid Brattmoen. Här tror vi att det var ett blixtnedslag som orsakade branden. Här hade vi halva styrkan från Stöllet och halva styrkan från Sysslebäck på plats. Resten var på andra bränder, säger Johan Westh som betonar att man haft stor hjälp av allmänheten vid flertalet bränder.

– Jag tror aldrig jag sett så många fyrhjulingar ute. Vi har haft en otrolig hjälp av allmänheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.