2018-05-16 06:00

2018-05-16 06:00

Medeltidsmarknad i Lekvattnet

LEKVATTNET: Populär tidsresa på hembygdsgården Karmenkynna

Under helgen är det åter dags för den populära medeltidsmarknaden i Lekvattnet. Bågskytte, gycklarshower och svärdfäktning är några av programpunkterna.

Medeltidsmarknaden har arrangerats varje år sedan premiären 2011. Besökare kan bland annat rida ponny eller kanske lyssna till medeltidens musik samtidigt som delikatesser såsom rökt gädda eller motti och fläsk avnjuts. Tjärbränning blir det även i år och en rad lokala och tillresta hantverksförsäljare kommer att finnas på plats.

Marknaden pågår lördag och söndag, bägge dagarna inleds med en salut klockan 10.

Medeltidsmarknaden har arrangerats varje år sedan premiären 2011. Besökare kan bland annat rida ponny eller kanske lyssna till medeltidens musik samtidigt som delikatesser såsom rökt gädda eller motti och fläsk avnjuts. Tjärbränning blir det även i år och en rad lokala och tillresta hantverksförsäljare kommer att finnas på plats.

Marknaden pågår lördag och söndag, bägge dagarna inleds med en salut klockan 10.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.