2018-05-05 15:37

2018-05-06 20:30

En person påkörd – allvarligt skadad

TORSBY

En elvaårig flicka från Torsby vårdas för allvarliga skador på Universitetssjukhuset i Örebro efter att på lördagseftermiddagen ha blivit påkörd av en bil. Olyckan inträffade i området Kilåsen i Torsby strax efter klockan 15 på lördagen.

Flickan fördes först till sjukhuset i Torsby och flögs därefter vidare till universitetssjukhuset i Örebro. Hon ska då ha varit medvetslös.

Hon ska ha kommit cyklande i området då hon blev påkörd av en bilist.

– Bilisten har fått göra utandningsprov och befanns vara nykter och är i nuläget inte misstänkt för något brott. Men som alltid vid trafikolyckor med personskador kommer det att göras en förundersökning för att ta reda på vad som hänt, säger Tommy Lindh, pressinformatör hos polisens region Bergslagen.

Flickans skador bedömdes på lördagen vara livshotande, men på söndag kväll var sjukhusets bedömning att flickans tillstånd var "allvarligt men för närvarande ej livshotande".

 

Flickan fördes först till sjukhuset i Torsby och flögs därefter vidare till universitetssjukhuset i Örebro. Hon ska då ha varit medvetslös.

Hon ska ha kommit cyklande i området då hon blev påkörd av en bilist.

– Bilisten har fått göra utandningsprov och befanns vara nykter och är i nuläget inte misstänkt för något brott. Men som alltid vid trafikolyckor med personskador kommer det att göras en förundersökning för att ta reda på vad som hänt, säger Tommy Lindh, pressinformatör hos polisens region Bergslagen.

Flickans skador bedömdes på lördagen vara livshotande, men på söndag kväll var sjukhusets bedömning att flickans tillstånd var "allvarligt men för närvarande ej livshotande".

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.