2018-04-16 11:39

2018-04-16 11:39

Kultur för alla

TORSBY: Stort projekt för utveckling av kultur- och fritidsaktiviteter

Fler ska ta del av bibliotekens och kulturskolans verksamheter. Det är målsättningen med projektet Mer för fler, där Torsby är en av 32 deltagande kommuner i landet.

Bibliotek och kulturskola är en viktig bas i kommunens kultur- och fritidsverksamhet, och når många, men långt ifrån alla medborgare.

Torsby är en av 32 kommuner som ingår i ett projekt initierat av Sveriges kommuner och landsting (SKL), Svensk biblioteksförening och Kulturskolerådet. I Torsby kommun samarbetar kulturskolan, kultur- och fritidsavdelningen i projektet.

– Vi hoppas kunna få fram ny kunskap och nya grepp som kan locka fler grupper bland kommuninvånarna att ta del av kulturskolans, bibliotekens och fritidsavdelningens utbud, säger Anki Olsson, bibliotekarie och lokal projektledare.

Representanter från samtliga deltagande kommuner ska regelbundet träffas i arbetsgrupper för att med hjälp av verktyget innovationsguiden hitta nya sätt att arbeta. Övriga värmländska kommuner i projektet är Hagfors, Karlstad, och Degerfors.

Bibliotek och kulturskola är en viktig bas i kommunens kultur- och fritidsverksamhet, och når många, men långt ifrån alla medborgare.

Torsby är en av 32 kommuner som ingår i ett projekt initierat av Sveriges kommuner och landsting (SKL), Svensk biblioteksförening och Kulturskolerådet. I Torsby kommun samarbetar kulturskolan, kultur- och fritidsavdelningen i projektet.

– Vi hoppas kunna få fram ny kunskap och nya grepp som kan locka fler grupper bland kommuninvånarna att ta del av kulturskolans, bibliotekens och fritidsavdelningens utbud, säger Anki Olsson, bibliotekarie och lokal projektledare.

Representanter från samtliga deltagande kommuner ska regelbundet träffas i arbetsgrupper för att med hjälp av verktyget innovationsguiden hitta nya sätt att arbeta. Övriga värmländska kommuner i projektet är Hagfors, Karlstad, och Degerfors.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.