2018-03-12 14:03

2018-03-12 14:03

Järåsen (S) vill bli omvald

TORSBY: Kommunalrådet toppar S-listan

Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S) hoppas få behålla sin titel i ytterligare fyra år. Hon toppar nämligen partiets lista inför höstens val.

Socialdemokraterna i Torsby har presenterat sin lista över kandidater till höstens val. Partiet har i nuläget 14 av 31 mandat i fullmäktige. Ann-Katrin Järåsen har varit kommunalråd sedan januari 2014, då hon tog över posten efter Håkan Laack, som efter 12 år gick vidare till jobbet som vd för Torsby Bostäder.

– Innan jag sålde mitt hus och flyttade till lägenhet kändes det tufft att fortsätta ännu en mandatperiod, det här uppdraget tar väldigt mycket tid. Det går upp och ner i politiken, men det roliga uppväger det jobbiga. Det händer väldigt mycket positivt i kommunen och jag vill fortsatt vara med på den resan, säger Järåsen.

Vilka frågor kommer ni att driva i valrörelsen?

– Vi kommer att fokusera på välfärden. Som äldre ska man kunna få ett trivsamt boende. Skolans resultat har förbättrats, och ska fortsatt vara bra. Vi har lyckats väldigt bra med integrationen, och det ska vi jobba vidare med. För vi behöver arbetskraften. Att befolkningen minskar är en utmaning, men sysselsättningsgraden är hög och det är viktigt och gör det möjligt att upprätthålla en god service.

Socialdemokraterna i Torsby har presenterat sin lista över kandidater till höstens val. Partiet har i nuläget 14 av 31 mandat i fullmäktige. Ann-Katrin Järåsen har varit kommunalråd sedan januari 2014, då hon tog över posten efter Håkan Laack, som efter 12 år gick vidare till jobbet som vd för Torsby Bostäder.

– Innan jag sålde mitt hus och flyttade till lägenhet kändes det tufft att fortsätta ännu en mandatperiod, det här uppdraget tar väldigt mycket tid. Det går upp och ner i politiken, men det roliga uppväger det jobbiga. Det händer väldigt mycket positivt i kommunen och jag vill fortsatt vara med på den resan, säger Järåsen.

Vilka frågor kommer ni att driva i valrörelsen?

– Vi kommer att fokusera på välfärden. Som äldre ska man kunna få ett trivsamt boende. Skolans resultat har förbättrats, och ska fortsatt vara bra. Vi har lyckats väldigt bra med integrationen, och det ska vi jobba vidare med. För vi behöver arbetskraften. Att befolkningen minskar är en utmaning, men sysselsättningsgraden är hög och det är viktigt och gör det möjligt att upprätthålla en god service.

  • Aron Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.