2018-03-06 12:23

2018-03-06 12:23

Positivt bokslut

TORSBY

Torsby kommuns redovisar i sitt bokslut ett resultat på nära 17,3 miljoner kronor för 2017. Det är 2,7 miljoner kronor bättre än budget.

– Resultatet kommer sig av ökade skatteintäkter och statsbidrag. Verksamheternas kostnader överskred budgeten och där har vi en stor utmaning i budgetarbetet de kommande åren, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).

Det är ännu för tidigt för några helårsprognoser, men socialnämndens samt barn- och utbildningsnämndens redovisningar för januari pekar redan mot underskott.

Torsby kommuns redovisar i sitt bokslut ett resultat på nära 17,3 miljoner kronor för 2017. Det är 2,7 miljoner kronor bättre än budget.

– Resultatet kommer sig av ökade skatteintäkter och statsbidrag. Verksamheternas kostnader överskred budgeten och där har vi en stor utmaning i budgetarbetet de kommande åren, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).

Det är ännu för tidigt för några helårsprognoser, men socialnämndens samt barn- och utbildningsnämndens redovisningar för januari pekar redan mot underskott.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.