2018-03-02 15:59

2018-03-02 15:59

Begär skadestånd till mobbad elev

TORSBY: Trakasserades av 50-tal elever

En elev på en skola i Torsby kommun utsattes dagligen för mobbing, såväl med ord som fysisk handling. Skolan kände till elevens utsatthet, men gjorde enligt Barn- och elevombudet inte tillräckligt för att stoppa det hela.

Den mobbade eleven har för Barn- och elevombudet berättat om hur ett 50-tal andra elever varit delaktiga i mobbingen. Som bestått i allt från utfrysning till elaka ord, slag och till och med knivhot. Mobbingen ska ha pågått under en längre tid, och kommit till skolans kännedom.

Skolan medger att de känt till elevens utsatthet och en del av de situationer som eleven berättat om. Skolan skriver i ett svar till Barn- och elevombudet att de vidtagit åtgärder. Men dessa åtgärder har inte löst situationen, och har enligt Barn- och elevombudet inte varit tillräckligt omfattande och har heller inte följts upp på ett bra sätt.

Barn- och elevombudet begär nu att Torsby kommun, som huvudman, betalar sammanlagt 35 000 kronor i skadestånd till den mobbade, varav 25 000 kronor avser ersättning för kränkning och resterande del för sveda och värk

Den mobbade eleven har för Barn- och elevombudet berättat om hur ett 50-tal andra elever varit delaktiga i mobbingen. Som bestått i allt från utfrysning till elaka ord, slag och till och med knivhot. Mobbingen ska ha pågått under en längre tid, och kommit till skolans kännedom.

Skolan medger att de känt till elevens utsatthet och en del av de situationer som eleven berättat om. Skolan skriver i ett svar till Barn- och elevombudet att de vidtagit åtgärder. Men dessa åtgärder har inte löst situationen, och har enligt Barn- och elevombudet inte varit tillräckligt omfattande och har heller inte följts upp på ett bra sätt.

Barn- och elevombudet begär nu att Torsby kommun, som huvudman, betalar sammanlagt 35 000 kronor i skadestånd till den mobbade, varav 25 000 kronor avser ersättning för kränkning och resterande del för sveda och värk

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.