2018-01-13 15:38

2018-01-14 17:52

Påkörd person vid rallytävling

SUNNE/TORSBY

(UPPDATERAD) En man i 35-årsåldern blev på lördagen påkörd av en rallybil under tävlingen Finnskogsvalsen i skogarna runt Sunne och Torsby.

Den arrangerande klubben MK Ratten meddelade via ett pressutskick efter olyckan följande: "Strax innan målgång på SS2 blev en tävlande påkörd av annan tävlingsförare. Den påkörde hade fått stopp på sin bil och det var när han skulle placera ut sin varningstriangel som olyckan inträffade. Ambulans och räddningsbil, som var inhyrda av arrangörsklubben, var snabbt på plats.

– Enligt larmplan vid sådan händelse tillkallas ambulanshelikopter som transporterar den skadade till CSK för vidare bedömning. Den skadade var enligt uppgift vid medvetande och talbar, säger Sven Täppers, i pressutskicket.

Tävlingen ska ha fortsätt enligt tidsplanen.

Under lördagskvällen lämnade CSK ut en kommuniké angående den skadade mannen där hans tillstånd bedömdes som allvarligt efter att ha ådragit sig flertalet frakturer vid olyckan.

Den arrangerande klubben MK Ratten meddelade via ett pressutskick efter olyckan följande: "Strax innan målgång på SS2 blev en tävlande påkörd av annan tävlingsförare. Den påkörde hade fått stopp på sin bil och det var när han skulle placera ut sin varningstriangel som olyckan inträffade. Ambulans och räddningsbil, som var inhyrda av arrangörsklubben, var snabbt på plats.

– Enligt larmplan vid sådan händelse tillkallas ambulanshelikopter som transporterar den skadade till CSK för vidare bedömning. Den skadade var enligt uppgift vid medvetande och talbar, säger Sven Täppers, i pressutskicket.

Tävlingen ska ha fortsätt enligt tidsplanen.

Under lördagskvällen lämnade CSK ut en kommuniké angående den skadade mannen där hans tillstånd bedömdes som allvarligt efter att ha ådragit sig flertalet frakturer vid olyckan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.