2018-01-12 02:29

2018-01-12 02:29

Våldsam man fick övermannas av privatpersoner

Under torsdagskvällen blev en man våldsam mot sin flickvän i Branäs. När kvinnan skrek på hjälp ingrep privatpersoner och lyckades till slut övermanna mannen, som nu misstänks för misshandel mot minst tre personer.

Larmet inkom till polisen vid klockan 21.30 på kvällen efter att mannen, som är i 30-årsåldern, blivit våldsam mot sin flickvän.

– När hon ropar på hjälp kommer några personer dit och försöker lugna ned mannen, men lyckas inte. Istället blir det någon slags batalj, som slutar med att de lyckas hålla kvar mannen tills polisen kommer, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Vad var det för personer som ingrep?

– Jag vet inte om det var grannar eller vänner eller liknande, men de måste ju i alla fall ha varit så pass nära att de hörde hennes skrik.

Enligt Jan Matern finns det minst tre målsäganden som skadats av mannen. Hur allvarliga skadorna är vet han dock inte i nuläget.

– Även den misstänkte har fått skador och har körts till sjukhus, säger han.

Larmet inkom till polisen vid klockan 21.30 på kvällen efter att mannen, som är i 30-årsåldern, blivit våldsam mot sin flickvän.

– När hon ropar på hjälp kommer några personer dit och försöker lugna ned mannen, men lyckas inte. Istället blir det någon slags batalj, som slutar med att de lyckas hålla kvar mannen tills polisen kommer, säger Jan Matern, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Vad var det för personer som ingrep?

– Jag vet inte om det var grannar eller vänner eller liknande, men de måste ju i alla fall ha varit så pass nära att de hörde hennes skrik.

Enligt Jan Matern finns det minst tre målsäganden som skadats av mannen. Hur allvarliga skadorna är vet han dock inte i nuläget.

– Även den misstänkte har fått skador och har körts till sjukhus, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.