2017-10-13 16:25

2017-10-13 16:25

Branäsgruppen växte mest

TORSBY

Branschorganisationen Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) har redovisat statistik från senaste skidsäsongen

Den visar att skidanläggningen Kungsberget utanför Sandviken ökade mest med hela 25 procent. Kungsberget ägs av Branäsgruppen och gjorde i år sin största satsning någonsin. De har bland annat investerat i en ny 8- stolslift och i ett helt nytt skidområde. Branäs skidanläggning i Torsby ökade med 11 procent.

– Vi tycker att detta stärker oss i vår strategi. Alla våra sex skidanläggningar ligger förhållandevis nära befolkningscentra och vi håller en för branschen ovanligt hög investeringstakt, säger Branäsgruppens VD Anders Kjällström.

I Branäsgruppen ingår även skidanläggningarna Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Ånnaboda/ Storstenshöjden, samt Tolvmannabacken.

Den visar att skidanläggningen Kungsberget utanför Sandviken ökade mest med hela 25 procent. Kungsberget ägs av Branäsgruppen och gjorde i år sin största satsning någonsin. De har bland annat investerat i en ny 8- stolslift och i ett helt nytt skidområde. Branäs skidanläggning i Torsby ökade med 11 procent.

– Vi tycker att detta stärker oss i vår strategi. Alla våra sex skidanläggningar ligger förhållandevis nära befolkningscentra och vi håller en för branschen ovanligt hög investeringstakt, säger Branäsgruppens VD Anders Kjällström.

I Branäsgruppen ingår även skidanläggningarna Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Ånnaboda/ Storstenshöjden, samt Tolvmannabacken.