2017-10-09 15:45

2017-10-09 15:45

Krossad ruta ledde till storbråk

TORSBY

Det började med en krossad bilruta och slutade med misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse. Nu har fyra personer dömts efter storbråket i en lägenhet i Torsby kommun förra sommaren.

De inblandade är överens om att bråket hade sin upprinnelse i en krossad bilruta: fyra personer åkte hem till en man och en kvinna för att diskutera saken. Kvinnan var den som hade slagit sönder rutan. Men diskussionen urartade ganska snabbt och ledde till att mannen i paret blev misshandlad av flera av besökarna.

Paret fick sitt vardagsrum sönderslaget: en bokhylla vältes och en tv slängdes i marken. Nu har de fyra ovälkomna gästerna som är i 20-30-årsåldern dömts för hemfridsbrott, misshandel och skadegörelse. Alla får skyddstillsyn av varierande längd. Det betyder att straffen kan omvandlas till fängelse om de missköter sig.

 

De inblandade är överens om att bråket hade sin upprinnelse i en krossad bilruta: fyra personer åkte hem till en man och en kvinna för att diskutera saken. Kvinnan var den som hade slagit sönder rutan. Men diskussionen urartade ganska snabbt och ledde till att mannen i paret blev misshandlad av flera av besökarna.

Paret fick sitt vardagsrum sönderslaget: en bokhylla vältes och en tv slängdes i marken. Nu har de fyra ovälkomna gästerna som är i 20-30-årsåldern dömts för hemfridsbrott, misshandel och skadegörelse. Alla får skyddstillsyn av varierande längd. Det betyder att straffen kan omvandlas till fängelse om de missköter sig.