2017-09-29 13:56

2017-09-29 13:56

Kulturvecka inleds i 2-takt

TORSBY: 50-tal arrangemang under årets Höstglöd

Årets upplaga av kulturveckan Höstglöd rivstartar i 2-takt. Det är nämligen mopeder i fokus under invigningen på lördag. Därefter följer ett 50-tal evenemang under veckan, spridda över Torsby kommun.

Det är föreningslivet i Torsby som står för arrangemangen och kulturavdelningen på kommunen som sköter samordningen. I år invigs kulturveckan i Graneviksparken i samband med att Motorhistoriska riksförbundet premierar Torsby Styrveteraner för arrangemanget Mopednostalgirally.

Efter invigningen arrangeras ett idrottscafé med Västanviks AIF i fokus. På lördagen hålls också flera vernissager, för exempelvis Norra Värmlands konstförenings höstsalong i Prostgårdslagårn och den stora bildutställningen på Sahlströmsgården där elever i årskurs tre på Oleby skola och Holmesskolan ställer ut sina verk.

På lördagen visas också stumfilmen Körkarlen, till vilken Alexander Zethson från Karlstad skrivit ny musik som framförs för första gången på biografen Stjärnan.

Programpunkterna under veckan omfattar flera författarkvällar, en med Göran Greider, dessutom blir det exempelvis musikal och stadsvandring. På fredagskvällen ger Rigmor Gustafsson Quartet en konsert i Frykenskolans aula.

Det fullständiga programmet för Höstglöd finns att läsa på Torsby kommuns hemsida.

Det är föreningslivet i Torsby som står för arrangemangen och kulturavdelningen på kommunen som sköter samordningen. I år invigs kulturveckan i Graneviksparken i samband med att Motorhistoriska riksförbundet premierar Torsby Styrveteraner för arrangemanget Mopednostalgirally.

Efter invigningen arrangeras ett idrottscafé med Västanviks AIF i fokus. På lördagen hålls också flera vernissager, för exempelvis Norra Värmlands konstförenings höstsalong i Prostgårdslagårn och den stora bildutställningen på Sahlströmsgården där elever i årskurs tre på Oleby skola och Holmesskolan ställer ut sina verk.

På lördagen visas också stumfilmen Körkarlen, till vilken Alexander Zethson från Karlstad skrivit ny musik som framförs för första gången på biografen Stjärnan.

Programpunkterna under veckan omfattar flera författarkvällar, en med Göran Greider, dessutom blir det exempelvis musikal och stadsvandring. På fredagskvällen ger Rigmor Gustafsson Quartet en konsert i Frykenskolans aula.

Det fullständiga programmet för Höstglöd finns att läsa på Torsby kommuns hemsida.