2017-09-11 14:29

2017-09-11 14:34

Bergrummet åter till salu

TORSBY: Stort intresse för säkert boende

För tre år sedan sålde Torsby kommun den underjordiska ledningscentralen vid bostadsområdet Aspen. Nu är fastigheten åter till salu och intresset är stort.

Våren 2014 var utgångspriset för bergrummet satt till 175 000 kronor. Budgivningen slutade på 350 000 kronor. Köparna berättade för NWT att de hade tankar om att använda bergrummet för övernattningar i samband med långa resor genom Sverige. Men att döma av bilderna har anläggningen stått ganska orörd under de tre åren, liksom åren innan.

Nu är bergrummet alltså åter till salu. Utgångspriset är den här gången satt till 550 000 kronor. Intresset för anläggningen är även den här gången mycket stort. På fyra dagar har över 30 000 spanat in objektet på Hemnet och mäklaren Anders Mattsson på Svensk Fastighetsförmedling i Torsby har satt upp två visningstillfällen, 15 och 22 september.

– Intresset är stort, även från media. Jag är faktiskt lite överraskad över att så många är intresserade av fastigheten, säger mäklaren Anders Mattson på Svenska fastighetsförmedling i Torsby.

Bergrummet byggdes 1984 som alternativ ledningscentral för kommunen. Bergrummet är bombsäkert och utrustat med speciell ventilation samt ett eget elverk.

– Det finns säkert många tankar och idéer om vad man skulle vilja göra med fastigheten. Men det är viktigt att man tar kontakt med kommunen för att se vad detaljplanen tillåter och vilka förändringar som är genomförbara, säger Anders Mattson.

Våren 2014 var utgångspriset för bergrummet satt till 175 000 kronor. Budgivningen slutade på 350 000 kronor. Köparna berättade för NWT att de hade tankar om att använda bergrummet för övernattningar i samband med långa resor genom Sverige. Men att döma av bilderna har anläggningen stått ganska orörd under de tre åren, liksom åren innan.

Nu är bergrummet alltså åter till salu. Utgångspriset är den här gången satt till 550 000 kronor. Intresset för anläggningen är även den här gången mycket stort. På fyra dagar har över 30 000 spanat in objektet på Hemnet och mäklaren Anders Mattsson på Svensk Fastighetsförmedling i Torsby har satt upp två visningstillfällen, 15 och 22 september.

– Intresset är stort, även från media. Jag är faktiskt lite överraskad över att så många är intresserade av fastigheten, säger mäklaren Anders Mattson på Svenska fastighetsförmedling i Torsby.

Bergrummet byggdes 1984 som alternativ ledningscentral för kommunen. Bergrummet är bombsäkert och utrustat med speciell ventilation samt ett eget elverk.

– Det finns säkert många tankar och idéer om vad man skulle vilja göra med fastigheten. Men det är viktigt att man tar kontakt med kommunen för att se vad detaljplanen tillåter och vilka förändringar som är genomförbara, säger Anders Mattson.