2017-09-08 14:32

2017-09-08 14:32

Karuseller, strumpor, plastpåsar och doftkavalkad

TORSBY: Det luktar mârten i Torsby

Det räcker med att sticka ut näsan för att veta vilken tid på året det är. Den speciella doftkombinationen av exotiska maträtter, godis, kryddor, brända mandlar, fisk och korv går inte att ta miste på. Det är mârten i Torsby.

Den tre dagar långa höstmarknaden i Torsby lockar totalt omkring 100 000 besökare. Alla köper nog något, men många är där för att blott en gång om året få trängas på Torsbys gator. Dessutom är chansen stor att träffa på någon man känner eller kände.

Enligt föreningarna bakom folkfesten är utbudet för besökarna betydligt bättre än förra året. Vädret är en osäkerhetsfaktor men säkerligen kommer horder av besökare hela helgen. Gott om både godis och karuseller utgör lockbeten för de yngsta besökarna, som tar med sig äldre släktingar med större plånbok.

Den tre dagar långa höstmarknaden i Torsby lockar totalt omkring 100 000 besökare. Alla köper nog något, men många är där för att blott en gång om året få trängas på Torsbys gator. Dessutom är chansen stor att träffa på någon man känner eller kände.

Enligt föreningarna bakom folkfesten är utbudet för besökarna betydligt bättre än förra året. Vädret är en osäkerhetsfaktor men säkerligen kommer horder av besökare hela helgen. Gott om både godis och karuseller utgör lockbeten för de yngsta besökarna, som tar med sig äldre släktingar med större plånbok.