2017-04-12 10:30

2017-04-12 10:30

Varför bjuder ni äldreboenden på påskmat?

HALLÅ DÄR...

...Fredrik Halvardsson på Ica Allköp i Likenäs som tillsammans med sin kollega Anton Selberg bjuder personal och boende på Dalbygården i Sysslebäck och Finnskogahemmet i Bograngen på påskbuffé.

– Det är ett sätt att visa att vi tänker även på de kunder som inte kan ta sig till affären. Det är också ett sätt att visa uppskattning till personalen på boendena som gör ett viktigt jobb. På onsdag kväll och torsdag morgon kör vi ut fint upplagt kallskuret som ska serveras som lunch på skärtorsdagen. Det känns kul att kunna bidra till lite extra fin inramning av påsken.

Ni tog över i början av februari, hur har den första tiden i Likenäs varit?

– Det har varit mycket jobb, men det har aldrig varit så roligt att gå till jobbet som nu, och där talar jag för både mig och Anton. Vi har haft en supersäsong med bra försäljningsutveckling, vilket gör att vi kan hitta på lite extra.

Ni har också en populär äggjakt?

– Det är helt otroligt. Vi har gömt ägg på olika platser i dalgången. 20–30 minuter efter det att vi släppt första ledtråden har ägget hittats! Folk sitter i bilen med tomgången på och väntar på ledtråden.

Butiken har också fått sittplatser utomhus?

– Det var några kunder som tyckte att vi borde ställa ut en bänk som folk kunde sitta på. Men vi bestämde oss för att göra det ordentligt och tog hjälp av en lokal byggare som snickrat till en veranda. Det här är ju inte bara en butik, det är en viktig mötesplats. Vi känner verkligen att det finns ett stort engagemang kring butiken och att kunderna är nyfikna på och verkligen välkomnar alla nyheter.

– Det är ett sätt att visa att vi tänker även på de kunder som inte kan ta sig till affären. Det är också ett sätt att visa uppskattning till personalen på boendena som gör ett viktigt jobb. På onsdag kväll och torsdag morgon kör vi ut fint upplagt kallskuret som ska serveras som lunch på skärtorsdagen. Det känns kul att kunna bidra till lite extra fin inramning av påsken.

Ni tog över i början av februari, hur har den första tiden i Likenäs varit?

– Det har varit mycket jobb, men det har aldrig varit så roligt att gå till jobbet som nu, och där talar jag för både mig och Anton. Vi har haft en supersäsong med bra försäljningsutveckling, vilket gör att vi kan hitta på lite extra.

Ni har också en populär äggjakt?

– Det är helt otroligt. Vi har gömt ägg på olika platser i dalgången. 20–30 minuter efter det att vi släppt första ledtråden har ägget hittats! Folk sitter i bilen med tomgången på och väntar på ledtråden.

Butiken har också fått sittplatser utomhus?

– Det var några kunder som tyckte att vi borde ställa ut en bänk som folk kunde sitta på. Men vi bestämde oss för att göra det ordentligt och tog hjälp av en lokal byggare som snickrat till en veranda. Det här är ju inte bara en butik, det är en viktig mötesplats. Vi känner verkligen att det finns ett stort engagemang kring butiken och att kunderna är nyfikna på och verkligen välkomnar alla nyheter.