2017-03-07 15:59

2017-03-07 15:59

Lägst sjukfrånvaro i Torsby

TORSBY: Bäst i landet tredje året i rad

Kommunanställda i Torsby har lägst sjukfrånvaro i landet. Det är tredje året i rad som Torsby toppar listan, den här gången delas förstaplatsen med Emmaboda.

NWT har flera gånger uppmärksammat det framgångsrika arbetet som på drygt tio år halverat sjukskrivningarna bland de anställda inom Torsby kommun. Kommunen har bland annat arbetat med förebyggande sjukskrivningar som kan beviljas av Försäkringskassan. Det innebär att den anställda frikopplas från jobbet för att i stället gå en sex veckor lång kurs med olika aktiviteter.

För två veckor sedan var socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på besök i Torsby för att lära sig mer om arbetet i Torsby, som hon planerade att använda som ett gott exempel.

Och Torsby befäster nu alltså sin ledande position när det gäller arbetet med att minska sjukskrivningarna. Sjukskrivningarna har visserligen ökat lite, från 3,9 procent år 2014 till 4,3 procent under 2015 och 4,4 procent år 2016.

Det enligt den årliga sammanställning av sjukfrånvaron som presenterades av Sveriges kommuner och landsting (SKL) på tisdagen.

– Jag är mycket nöjd över att vi behåller vår tätposition och bibehåller de låga sjuktalen. Vi lägger ned mycket tid och resurser för att jobba med dessa frågeställningar i vår kommun. Politikerna är medvetna om att verksamheter inom kommuner har och kan ha en hög arbetsbelastning. Vi försöker att ge utrymme och skapa förutsättningar för att utveckla kommunen som en positiv och attraktiv arbetsgivare där frisktalen är en viktig faktor, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) i ett pressmeddelande.

HR-strateg Tina Bengtsson säger att hon är både glad och stolt över det ständiga arbete som medarbetare och chefer lägger ner på arbetsmiljöfrågor.

– Det är klart att jag blir inspirerad när jag ser att vårt målmedvetna och långsiktiga arbete ger resultat. Idag genomför vi en utbildning inom arbetsmiljöområdet för arbetsplatsombud och chefer som ett led i att skapa samverkan mellan parterna, berättar hon i pressmeddelandet,

NWT har flera gånger uppmärksammat det framgångsrika arbetet som på drygt tio år halverat sjukskrivningarna bland de anställda inom Torsby kommun. Kommunen har bland annat arbetat med förebyggande sjukskrivningar som kan beviljas av Försäkringskassan. Det innebär att den anställda frikopplas från jobbet för att i stället gå en sex veckor lång kurs med olika aktiviteter.

För två veckor sedan var socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på besök i Torsby för att lära sig mer om arbetet i Torsby, som hon planerade att använda som ett gott exempel.

Och Torsby befäster nu alltså sin ledande position när det gäller arbetet med att minska sjukskrivningarna. Sjukskrivningarna har visserligen ökat lite, från 3,9 procent år 2014 till 4,3 procent under 2015 och 4,4 procent år 2016.

Det enligt den årliga sammanställning av sjukfrånvaron som presenterades av Sveriges kommuner och landsting (SKL) på tisdagen.

– Jag är mycket nöjd över att vi behåller vår tätposition och bibehåller de låga sjuktalen. Vi lägger ned mycket tid och resurser för att jobba med dessa frågeställningar i vår kommun. Politikerna är medvetna om att verksamheter inom kommuner har och kan ha en hög arbetsbelastning. Vi försöker att ge utrymme och skapa förutsättningar för att utveckla kommunen som en positiv och attraktiv arbetsgivare där frisktalen är en viktig faktor, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) i ett pressmeddelande.

HR-strateg Tina Bengtsson säger att hon är både glad och stolt över det ständiga arbete som medarbetare och chefer lägger ner på arbetsmiljöfrågor.

– Det är klart att jag blir inspirerad när jag ser att vårt målmedvetna och långsiktiga arbete ger resultat. Idag genomför vi en utbildning inom arbetsmiljöområdet för arbetsplatsombud och chefer som ett led i att skapa samverkan mellan parterna, berättar hon i pressmeddelandet,