2017-03-02 16:03

2017-03-02 16:03

Sen diagnos ska granskas

SJUKVÅRD

I höstas blev en äldre person inlagd på Torsby sjukhus på grund av smärtor i ena underbenet.

Personen hade sedan tidigare flera olika svåra sjukdomar. Flera olika läkare gör undersökningar, flera olika diagnoser prövas och till sist sätts antibiotika in. Till sist bestämmer man sig för att göra ett snitt i muskulaturen vilket leder till komplikationer och patienten flyttas till Centralsjukhuset i Karlstad. Där konstaterar man, en hel vecka efter den första inläggningen, vävnadsdöd på flera håll i benmusklerna och det dröjde sedan länge innan patienten kunde lämna sjukhuset. Landstinget har nu bett Inspektionen för vård och omsorg granska den fördröjda diagnosen. Patienten undersöktes i Torsby av både fastanställda och tillfälligt inhyrda läkare.

Personen hade sedan tidigare flera olika svåra sjukdomar. Flera olika läkare gör undersökningar, flera olika diagnoser prövas och till sist sätts antibiotika in. Till sist bestämmer man sig för att göra ett snitt i muskulaturen vilket leder till komplikationer och patienten flyttas till Centralsjukhuset i Karlstad. Där konstaterar man, en hel vecka efter den första inläggningen, vävnadsdöd på flera håll i benmusklerna och det dröjde sedan länge innan patienten kunde lämna sjukhuset. Landstinget har nu bett Inspektionen för vård och omsorg granska den fördröjda diagnosen. Patienten undersöktes i Torsby av både fastanställda och tillfälligt inhyrda läkare.