2017-03-02 13:20

2017-03-02 16:04

Blir det familjecentral?

TORSBY: Kommunalråd vill ha besked från landstingsstyrelsen

I ungefär tio år har det arbetats för en familjecentral i Torsby. Landstinget har flera gånger kommit fram till att det inte finns plats för verksamheten på det lokala sjukhuset. Nu kräver Torsbys kommunalråd tydligt besked om huruvida det blir någon familjecentral.

Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S) är irriterad och smått uppgiven.

– Jag tycker att vi har varit tålmodiga. Vi har senast presenterat herrgården som en möjlig lösning och lagt ner tid och pengar på olika utredningar. Sedan händer ingenting. Jag vill ha tydligt besked om landstingsstyrelsens intentioner när det gäller en familjecentral i norra Värmland, säger Järåsen.

En familjecentral arbetar förebyggande för att stötta barnfamiljer.

– Om landstinget anser att barnfamiljer här inte ska få det stöd som erbjuds i andra kommuner så vill vi veta det. Vi driver sedan ett och ett halvt år tillfällig verksamhet men jag är rädd att personalen söker sig bort om inget händer, säger Ann-Katrin Järåsen.

Snabb lösning?

Det senaste beskedet har varit att tjänstemän på landstinget återigen ska undersöka möjligheten för en etablering på Torsby sjukhus. Ann-Katrin Järåsen har mejlat sina synpunkter och sitt krav om besked till regionråden inom Värmlandsalliansen.

Centerpartiets landstingsråd Jane Larsson säger att familjecentralen i Torsby ska bli verklighet.

– Det ska finnas en familjecentral i varje kommun och det här ska vi lösa så smidigt och snabbt som möjligt. På måndag ska vi se närmare på vilka problem och inte minst vilka möjligheter som finns, säger Jane Larsson.

Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S) är irriterad och smått uppgiven.

– Jag tycker att vi har varit tålmodiga. Vi har senast presenterat herrgården som en möjlig lösning och lagt ner tid och pengar på olika utredningar. Sedan händer ingenting. Jag vill ha tydligt besked om landstingsstyrelsens intentioner när det gäller en familjecentral i norra Värmland, säger Järåsen.

En familjecentral arbetar förebyggande för att stötta barnfamiljer.

– Om landstinget anser att barnfamiljer här inte ska få det stöd som erbjuds i andra kommuner så vill vi veta det. Vi driver sedan ett och ett halvt år tillfällig verksamhet men jag är rädd att personalen söker sig bort om inget händer, säger Ann-Katrin Järåsen.

Snabb lösning?

Det senaste beskedet har varit att tjänstemän på landstinget återigen ska undersöka möjligheten för en etablering på Torsby sjukhus. Ann-Katrin Järåsen har mejlat sina synpunkter och sitt krav om besked till regionråden inom Värmlandsalliansen.

Centerpartiets landstingsråd Jane Larsson säger att familjecentralen i Torsby ska bli verklighet.

– Det ska finnas en familjecentral i varje kommun och det här ska vi lösa så smidigt och snabbt som möjligt. På måndag ska vi se närmare på vilka problem och inte minst vilka möjligheter som finns, säger Jane Larsson.