2017-03-01 15:27

2017-03-01 15:27

Full fart på lovfirandet

BRANÄS: Skidglädje trots ruggigt väder under sportlovets början

Sportlovsfirandet är i full gång. I Branäs är det tredje sportlovsveckan i rad med rekordmånga gäster.

Sportlovsveckan har än så länge inte bjudit på något strålande väder. Snöblandat regn i dalen och regnblandad snö på toppen av berget var vad som bjöds i Branäs under onsdagsförmiddagen. Trots det var det full fart i backarna.

– Bortsett från regnet på tisdagen har vi haft det fantastiskt bra. Efter en timme i skidskola klarar barnen av alla blå backar, sa Ann och Björn Norrbrand från Stockholm som tagit med sig barnen Saga och Folke på skidsemester.

Att allt fler skidintresserade från Stockholm hittar till Branäs är en tydlig trend. Det samma gäller värmlänningarna, allt fler hyr stuga inom länet.

– Det tar bara två timmar att åka hit, och det finns jättebra skidåkning för barnen. Både femåriga Wilma och vår treårige son Emil kan ta sig an i stort sett alla backar, sa Linda Wickström från Skåre.

I Mariobacken, eller Nintendo Land som det egentligen heter susar sjuåriga Elina Staffas fram och slår till mynt samt gör ”high five” med de olika tv-spelskaraktärerna. Mamma Marie och pappa Per finns precis bakom. Hemmahörande i Sundborn, Dalarna, är de väldigt ovanliga gäster i Nordvärmland.

– Många i Dalarna vet inget om Branäs. Men vi firar sportlovet här för tredje gången och troligen blir det en fjärde också. Fördelen jämfört med Sälenfjällen eller Romme är att det är betydligt lugnare. Mindre köer till såväl liftar som mat, sa Marie.

Sportlovsveckan har än så länge inte bjudit på något strålande väder. Snöblandat regn i dalen och regnblandad snö på toppen av berget var vad som bjöds i Branäs under onsdagsförmiddagen. Trots det var det full fart i backarna.

– Bortsett från regnet på tisdagen har vi haft det fantastiskt bra. Efter en timme i skidskola klarar barnen av alla blå backar, sa Ann och Björn Norrbrand från Stockholm som tagit med sig barnen Saga och Folke på skidsemester.

Att allt fler skidintresserade från Stockholm hittar till Branäs är en tydlig trend. Det samma gäller värmlänningarna, allt fler hyr stuga inom länet.

– Det tar bara två timmar att åka hit, och det finns jättebra skidåkning för barnen. Både femåriga Wilma och vår treårige son Emil kan ta sig an i stort sett alla backar, sa Linda Wickström från Skåre.

I Mariobacken, eller Nintendo Land som det egentligen heter susar sjuåriga Elina Staffas fram och slår till mynt samt gör ”high five” med de olika tv-spelskaraktärerna. Mamma Marie och pappa Per finns precis bakom. Hemmahörande i Sundborn, Dalarna, är de väldigt ovanliga gäster i Nordvärmland.

– Många i Dalarna vet inget om Branäs. Men vi firar sportlovet här för tredje gången och troligen blir det en fjärde också. Fördelen jämfört med Sälenfjällen eller Romme är att det är betydligt lugnare. Mindre köer till såväl liftar som mat, sa Marie.