2016-10-13 15:03

2016-10-13 15:15

Spadtag för nytt handelsområde

TORSBY: Storsatsning invigs i påsk

Det ceremoniella första spadtaget är avklarat. Lagom till påsk ska det nya handelsområdet vid E45:an med tre butiker; Dollarstore, Jysk och Allsport stå klart. På sikt kan området komma att växa ytterligare.

30–40 miljoner kronor räknar fastighetsägaren Thomas Hansen med att bygget vid Östmarkskorset kommer att kosta.

– Det började med att Dollarstore kontaktade mig med en önskan att etablera sig i Torsby. Därefter hakade Jysk på och precis innan deadline tillkom Allsport, säger fastighetsägaren Thomas Hansen.

Dollarstore kommer att omfatta drygt 3 000 kvadratmeter, Jyskbutiken blir 1 400 kvadratmeter stor och Allsport kommer att ta 250 kvadratmeter i anspråk. Fler butiker kan tillkomma i framtiden.

– Att etablera sig och driva en butik i storstäderna kostar betydligt mer än på en mindre ort som Torsby. De större kedjorna har insett att det kan vara mer lönsamt att verka på en liten ort eftersom driftkostnaderna är lägre där, säger Thomas Hansen.

Ett av de framtida tillskotten kan mycket väl bli en snabbmatsrestaurang.

– Vi har varit i kontakt med olika kedjor och ingen har varit avvisande, vilket är positivt i sådana här sammanhang. Trafiken i samband med turism samt befolkningsunderlag och avstånd till närmsta konkurrent gör att det finns goda förutsättningar för en etablering i Torsby, säger Thomas Hansen.

30–40 miljoner kronor räknar fastighetsägaren Thomas Hansen med att bygget vid Östmarkskorset kommer att kosta.

– Det började med att Dollarstore kontaktade mig med en önskan att etablera sig i Torsby. Därefter hakade Jysk på och precis innan deadline tillkom Allsport, säger fastighetsägaren Thomas Hansen.

Dollarstore kommer att omfatta drygt 3 000 kvadratmeter, Jyskbutiken blir 1 400 kvadratmeter stor och Allsport kommer att ta 250 kvadratmeter i anspråk. Fler butiker kan tillkomma i framtiden.

– Att etablera sig och driva en butik i storstäderna kostar betydligt mer än på en mindre ort som Torsby. De större kedjorna har insett att det kan vara mer lönsamt att verka på en liten ort eftersom driftkostnaderna är lägre där, säger Thomas Hansen.

Ett av de framtida tillskotten kan mycket väl bli en snabbmatsrestaurang.

– Vi har varit i kontakt med olika kedjor och ingen har varit avvisande, vilket är positivt i sådana här sammanhang. Trafiken i samband med turism samt befolkningsunderlag och avstånd till närmsta konkurrent gör att det finns goda förutsättningar för en etablering i Torsby, säger Thomas Hansen.