2016-10-10 13:23

2016-10-10 13:23

Allsport nystartar med flytt

TORSBY: ICA Toria ska växa

På torsdag tas det ceremoniella första spadtaget för Dollarstore och Jysk. NWT kan nu avslöja att ytterligare en butik är på väg till nybygget. Det är Allsport som planerar att lämna sina nuvarande lokaler vid Toria.

Allsport har i nuläget två butiker i Torsby. Den specialinriktade butiken för längd vid skidtunneln i Torsby har byggts ut i omgångar. Vid Ica Toria säljer Allsport bland annat kläder, skor och cyklar. Det är den senare butiken som väntas växa i helt nya lokaler.

– Vi har inte skrivit på avtalet än, men det finns inget som säger att vi inte kommer att göra det. Det som nu ska växa fram ute vid 45:an känns spännande och jag tror att det är bra för Torsby, säger Fredrik Martinsson som tillsammans med Lasse Persson äger och driver Allsport.

Att en flytt blev aktuell kommer sig av att Helmia Fastigheter förvarnat om att de inte vill förlänga hyresavtalet som löper ut i slutet av nästa år.

– I nybygget får vi lite fler kvadratmeter. Vi ser enbart positivt på flytten, det blir lite av en nystart, säger Fredrik Martinsson.

Ica växer

Anledningen till att Helmia inte vill hyra ut lokalen i framtiden är att man vill ta ytan i anspråk för en utbyggnad av Ica Toria.

– Ica-butiken går verkligen jättebra och behöver mer yta, det är sjätte gången som butiken växer. Det som planeras är att bygga fler kassor och då måste pantstationen flyttas, säger Per-Inge Walfridsson, vd för Helmia Fastigheter.

Allsport har i nuläget två butiker i Torsby. Den specialinriktade butiken för längd vid skidtunneln i Torsby har byggts ut i omgångar. Vid Ica Toria säljer Allsport bland annat kläder, skor och cyklar. Det är den senare butiken som väntas växa i helt nya lokaler.

– Vi har inte skrivit på avtalet än, men det finns inget som säger att vi inte kommer att göra det. Det som nu ska växa fram ute vid 45:an känns spännande och jag tror att det är bra för Torsby, säger Fredrik Martinsson som tillsammans med Lasse Persson äger och driver Allsport.

Att en flytt blev aktuell kommer sig av att Helmia Fastigheter förvarnat om att de inte vill förlänga hyresavtalet som löper ut i slutet av nästa år.

– I nybygget får vi lite fler kvadratmeter. Vi ser enbart positivt på flytten, det blir lite av en nystart, säger Fredrik Martinsson.

Ica växer

Anledningen till att Helmia inte vill hyra ut lokalen i framtiden är att man vill ta ytan i anspråk för en utbyggnad av Ica Toria.

– Ica-butiken går verkligen jättebra och behöver mer yta, det är sjätte gången som butiken växer. Det som planeras är att bygga fler kassor och då måste pantstationen flyttas, säger Per-Inge Walfridsson, vd för Helmia Fastigheter.