2016-09-19 16:36

2016-09-19 16:36

Terränglopp i vargrevir

TORSBY: Första upplagan av Hovfjället trailrun blev en succé

Med 115 entusiastiska deltagare i första upplagan av Hovfjället trailrun på 27 respektive 10 kilometer kan arrangören Torsby IF inte vara annat än nöjd. Lördagen bjöd på en tuff utmaning genom nordvärmländsk, varierad terräng.

I herrklassen 27K blev det en strid mellan tre längdåkare. Filip Danielsson, SK Bore, var snabbast med tiden 1:59:38.

– Kul för Filip som precis har blivit senior att få springa ifrån två killar som är äldre än honom själv. Ingen hade gissat på att någon skulle kunna springa banan på under två timmar, säger Johan Norbäck i arrangörsstaben.

Snabb dalsländska

Tvåa blev lagkamraten Bill Impola, som gick i mål en dryg minut efter vinnaren. Oscar Persson, Lager 157 skiteam, tog brons med tiden 2:01:30. På damsidan krossade Erika Åhl Jensen från Åmål Multisport allt motstånd och sprang in på tiden 2:29:53.

– Det känns extra roligt att det redan i första årets deltagarlista fanns löpare från många olika platser. Många var förstås från Karlstad, Hammarö och Torsby, men en av de första som dök upp i starten uppe på Hovfjället på morgonen var från Tyskland, säger Johan Norbäck. Näst snabbast dam blev Sofia Finnkvist, Arvika på 2:41:22 och trea blev Katarina Ljungbåge från Linköping.

Lillasyrran vann

I unisex-klassen på 10 kilometer var Alfred Nilsson, Filipstads SF, snabbast. Han vann med tiden 53:04. Kampen om silverplatsen blev en strid mellan två systrar från Malung. Petra Forsman sprang i mål efter 55 minuter, knappt minuten före storasystern Sanna Forsman.

I herrklassen 27K blev det en strid mellan tre längdåkare. Filip Danielsson, SK Bore, var snabbast med tiden 1:59:38.

– Kul för Filip som precis har blivit senior att få springa ifrån två killar som är äldre än honom själv. Ingen hade gissat på att någon skulle kunna springa banan på under två timmar, säger Johan Norbäck i arrangörsstaben.

Snabb dalsländska

Tvåa blev lagkamraten Bill Impola, som gick i mål en dryg minut efter vinnaren. Oscar Persson, Lager 157 skiteam, tog brons med tiden 2:01:30. På damsidan krossade Erika Åhl Jensen från Åmål Multisport allt motstånd och sprang in på tiden 2:29:53.

– Det känns extra roligt att det redan i första årets deltagarlista fanns löpare från många olika platser. Många var förstås från Karlstad, Hammarö och Torsby, men en av de första som dök upp i starten uppe på Hovfjället på morgonen var från Tyskland, säger Johan Norbäck. Näst snabbast dam blev Sofia Finnkvist, Arvika på 2:41:22 och trea blev Katarina Ljungbåge från Linköping.

Lillasyrran vann

I unisex-klassen på 10 kilometer var Alfred Nilsson, Filipstads SF, snabbast. Han vann med tiden 53:04. Kampen om silverplatsen blev en strid mellan två systrar från Malung. Petra Forsman sprang i mål efter 55 minuter, knappt minuten före storasystern Sanna Forsman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.